Perníky s polevou

Perníky s polevou

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky,
  • 1 ČL prášku do pečiva,
  • 175 g hnedého cukru,
  • štipka soli,
  • 1 vajce,
  • 1 PL tekutého medu,
  • 1 ČL škorice,
  • ½ CL perníkového korenia,
  • 1 PLK najemno nasekanej kandizovanej citrónovej kôry,
  • 50 g mletých mandlí,
  • 3 PL mlieka,
  • 60 g masla,
  • hladká múka na posypanie dosky.

Postup:
Múku, prášok do pečiva, cukor, med, soľ, vajce, škoricu a perníkové korenie dáme do misy a dobre spolu premiešame. Pridáme nasekanú citrónovú kôru, mandle, mlieko, maslo nakrájame na kúsky. Cesto vypracujeme ručne alebo vyšľaháme. Cesto rozdelíme na dve časti, sformujeme do valca s priemerom asi 3 cm. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke 1-2 hodiny. Potom valce nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm a v rukách vyformujeme guľôčky. Pečieme na plechu vyloženom fóliou a každú guľôčku sploštíme. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre 185 °C asi 15 minút. Perník vyberieme a necháme vychladnúť.

Poleva: vyšľaháme 100 ml šľahačkovej smotany s cukrom, hustou zmesou natrieme perníky z každej strany a necháme stuhnúť.

Viac receptov nájdete:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková
 

Zdroj foto: freepik