Vanilkové rožky od čitateľky

Vanilkové rožky od čitateľky

Ingrediencie:

  • 30 Dkg hladkej múky
  • 25 Dkg masla /môžeme použiť i Palmarín/
  • 12,5 Dkg mletých vlašských orechov
  • 7,5  Dkg práškového cukru


Na obaľovanie:

  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  •  práškový cukor /podľa potreby/

Postup:

  1. Do misky odvážime múku, pridáme maslo izbovej teploty, pomleté orechy a cukor a vypracujeme cesto, ktoré odložíme minimálne na 2 hodiny v potravinárskej fólii do chladničky.
  2. Následne z cesta formujeme rožky /môžeme si od oka vyrobiť guľôčky, z ktorých rožky tvarujeme, poprípade z celého cesta na doske urobíme valček, ktorý nožom pokrájame na menšie kúsky, z ktorých rožky formujeme.
  3. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 200 °C - závisí od typu rúry, kým zospodu nezačínajú chytať hnedastý nádych.
  4. Ešte horúce obaľujeme v zmesi cukrov a uskladníme.

Iná varianta: Rožky po upečení necháme vychladnúť a konce namáčame do čokolády. /Ale to už nie sú tie pravé vanilkové.

Recept nám poslala čitateľka Ľubica Šťastná z Malých Stankoviec