Varovné signály nášho tela

Varovné signály nášho tela

 

“Vidieť hviezdičky“
Kto „vidí hviezdičky“ a súčastne pritom musí bojovať so záchvatmi slabosti, trpí pravdepodobne na nízky tlak. Krvný obeh stabilizuje striedavé sprchy, pohyb na čerstvom vzduchu a pravidelné návštevy sauny. Ak sa vám v očiach zjavia „hviezdičky“ či záblesky, hneď choďte k lekárovi. Môžu to byť príznaky odtrhnutia sietnice.
 
Šumenie v ušiach
Príčinou môže byť aj stres, keď náhle začne v ušiach šumieť či pískať. Za podobným šumom sa však môže skrývať aj poruchy prekrvenia a vápenatenie ciev. Treba vyhľadať lekára.
 
Natrhnutý ústny kútik
Väčšinou je to signál, že telo potrebuje železo. Následkom chudokrvnosti môže byť nedostatok kyslíka v bunkách. Železo v tabletkách alebo potrava (pečeň, proso, hrozienka, sušené marhule) vyrovnajú deficit.
 
Problémy s nechtami
Žlté sfarbenie nechtov poukazuje na hubovú infekciu. Na liečenie existujú špeciálne laky a tablety. Lámavé nechty môžu signalizovať poruchu štítnej žľazy. Jamky na nechtoch upozorňujú na začínajúce ťažkosti s obličkami a močovým mechúrom. Treba sa dať vyšetriť u urológa.
 
Bolesti na prsiach
Väčšinou je to následok nahromadenia vody krátko pred menštruáciou. Pomôcť môže vitamín B6 . Ak bolesti pretrvávajú, treba ísť na vyšetrenie.
 
Svrbenie kože
takto upozorňuje na seba nielen príliš vysušená koža, ale môže to byť signál chorôb krvi ako je diabetes, nedostatok hormónov alebo ochorenie pečene.
 
Opuchnuté nohy
Býva to ponajviac znamenie oslabených ciev. V počiatočných štádiách môže pomôcť veľa pohybu, studené kúpele alebo cievne lieky, ktoré pozastavia vývin kŕčových žíl. Ide aj o zavodnenie organizmu, pomôžu odvodňovacie preparáty, samozrejme, po porade s lekárom.