Vaječný perníkový likér - nealkoholický
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 1 l
Prísady:
Na likér:
- 6 žĺtkov
- 40 g trstinového cukru
- 2 balíčky Trstinového cukru rumového Dr. Oetker
- 250 ml smotany na šľahanie
- 700 ml mlieka
- 1 KL Mletej vanilky Dr. Oetker
- ½ KL Perníkového korenia Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- fľašu
Príprava:
- Na prípravu likéru vo vyššej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom a trstinovým cukrom šľahačom do peny.
- V kastróliku zohrejeme mlieko so smotanou, vanilkou a korením. Nesmie dôjsť do varu. Odstavíme a po malých častiach za stáleho miešania metličkou pridávame žĺtkovú penu. Po zmiešaní opäť zahrievame, ale len na max. 85 °C
- Nalejeme do pripravenej fľaše, zatvoríme a skladujeme v chladničke. V chladničke vydrží cca 1 týždeň.
Tip: Ak si chcete pripraviť aj alkoholickú verziu likéru, nahraďte tretinu mlieka rumom.
Zdroj foto: Dr. Oetker