Vaječný perníkový likér - nealkoholický

Vaječný perníkový likér - nealkoholický

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: asi 1 l

Prísady:

Na likér:

  • 6 žĺtkov
  • 40 g trstinového cukru
  • 2 balíčky Trstinového cukru rumového Dr. Oetker
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 700 ml mlieka
  • 1 KL Mletej vanilky Dr. Oetker
  • ½ KL Perníkového korenia Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • šľahač
  • fľašu

Príprava:

  1. Na prípravu likéru vo vyššej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom a trstinovým cukrom šľahačom do peny. 
  2. V kastróliku zohrejeme mlieko so smotanou, vanilkou a korením. Nesmie dôjsť do varu. Odstavíme a po malých častiach za stáleho miešania metličkou pridávame žĺtkovú penu. Po zmiešaní opäť zahrievame, ale len na max. 85 °C             
  3. Nalejeme do pripravenej fľaše, zatvoríme a skladujeme v chladničke. V chladničke vydrží cca 1 týždeň.

Tip: Ak si chcete pripraviť aj alkoholickú verziu likéru, nahraďte tretinu mlieka rumom.

Zdroj foto: Dr. Oetker