V Čakajovciach pracujú na zveľaďovaní obce

V Čakajovciach pracujú na zveľaďovaní obce

Obec Čakajovce leží v príjemnom prostredí podunajskej nížiny na pravej strane rieky Nitry. Obecný úrad sa o zveľaďovanie obce priebežne stará. V obci nedávno zrekonštruovali kultúrny dom, pribudli merače rýchlostí i kamerový systém. V najbližšom období plánujú dostavbu chodníkov.

Čakajovce sú súčasťou mikroregiónu Radošinka, v ktorom je združených 11 obcí. „Sme schválený za miestnu akčnú skupinu a ako taký sme dostali určité finančné prostriedky. Koncom roka sme zrekonštruovali kultúrny dom a teraz rozbiehame projekt dostavby chodníka. Pôjde v podstate o druhú časť chodníka s dĺžkou zhruba jedného kilometra. Podľa projektovej dokumentácie by na jeho dostavbu mala obec vynaložiť okolo 52 000€. Momentálne čakáme na jeho odsúhlasenie. Predpokladáme, že priebehom dvoch mesiacov by nám mohli poslať vypracovanú zmluvu,“ informoval Milan Greguš, starosta obce Čakajovce.

Obec Čakajovce patrí medzi dynamicky sa rozvíjajúce sa obce. V obci taktiež plánujú dokončiť časť chodníka vedľa cesty 1/64, ktorá vedie z Nitry na Prievidzu.

Článok nebol autorizovaný.

Autor: TAMO
Foto: TAMO (ilustračné)