Útek do idylického Chorvátska na ostrov Korčula. V tieni olivovníkov

Útek do idylického Chorvátska na ostrov Korčula. V tieni olivovníkov

Vyberte sa na krásny chorvátsky ostrov Korčula, kde istá vila Maslina prešla rekonštrukciou a doslova láka oddýchnuť si V tieni olivovníkov?
Eva Glyn napísala skvelý román o láske s príchuťou vína a olív. O starobylých kamenných uličkách a malebných plážach. Je to príbeh mladého muža založený na skutočných udalostiach...

Antonia venovala celý svoj život výchove dcéry Honey, no tá si už začala budovať vlastný život a Antonia sa zrazu cíti osamelá. Uvedomuje si, že vzťah so ženatým mužom, ktorý je navyše jej šéfom, musí ukončiť. Necíti sa v ňom komfortne a vie, že je len ďalšia „nová Nedova frajerka“, hoci ich vzťah funguje vyše roka. Musí sa však od neho odpútať, ale nevie ako, ak nechce prísť o skvelú prácu, ktorú navyše miluje.

Keďže pracuje v... zaujme ju ponuka nového hotela na chorvátskom ostrove Korčula. Výborne sa hodí do ich portfólia stredomorských pokladov.
A tak sa spojí s majiteľom Damirom, napokon sa dohodnú a Antonia urobí radikálny krok:  rozhodne sa odísť pracovať do Vily Masliny. Vo vile sa stretáva so svojským Damirom, ktorý je plný ambícií. Zomrela mu teta a on sa rozhodol prerobiť ich dom na butikový hotel. Chce to dotiahnuť ďaleko a vybudovať prosperujúci biznis.
Na prvý pohľad pôsobí dokonale, no postupne vychádza na povrch, že čosi tají a nič nie je také, ako by sa mohlo zdať...

Steny mali najbledší možný odtieň oblohy a okná lemovali závesy z bieleho mušelínu. Na podlahách z vybielených borovicových dosiek stáli nízke plyšové pohovky a eklektické starožitné príručné stolíky. Antonia takmer cítila vôňu včelieho vosku. Táto miestnosť bola dokonalá.

V tieni olivovníkov je ideálny po namáhavom dni, keď chcete zo seba zhodiť napätie a stres. Keď si chcete aspoň virtuálne zacestovať do slnečného Chorvátska, ktoré vás očarí svojimi vôňami a chuťami. Autorka nešla len po klasickom romantickom príbehu, ale na pozadí vnímame krajinu poznačenú vojnou a rodiny, ktoré zažili neuveriteľný smútok za svojimi najbližšími.

Veľmi rada píšem únikové fikcie založené na vzťahoch. Cestovanie je moja vášeň, inšpirujem sa čarovnými miestami a keď som sa v roku 2019 zamilovala do Chorvátska, bolo rozhodnuté. Spriatelila som sa s turistickým sprievodcom, ktorý sa ako dieťa dlho ukrýval počas konfliktu v 90.rokoch a bol inšpiráciou pre knihu V tieni olivovníkov,“ vysvetľuje Eva Glyn.

Eva Glyn píše inšpiratívne romány o vzťahoch plné hĺbky, porozumenia a lásky v rôznych podobách. Čitateľom približuje nielen dôležitosť lásky k druhým ľuďom, deťom, rodičom a priateľom, ale tiež k sebe samému. Námety nachádza aj počas cestovania, ktoré je po písaní jej najväčšou vášňou.