
Ananásový krémový koláč
Prísady:
Cesto:
-
2 hrnčeky polohrubej múky
-
1 balíček prášku do pečiva
-
1 hrnček krupicového cukru
-
1 balíček vanilínového cukru
-
3 vajcia
-
1 hrnček mlieka
-
1 hrnček oleja
Krém:
-
1 ananásový kompót (560 g)
-
200 – 250 ml šľahačkovej smotany
-
1 balenie Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou
-
1 balenie Smetafixu
Postup:
-
Múku preosejeme s práškom do pečiva. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.
-
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.
-
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
Ananásový kompót aj so šťavou vylejeme do uzatvárateľnej nádoby a nakrájame ananás na menšie kúsky.
-
Pridáme šľahačkovú smotanu, puding Créme Olé a Smetafix. Nádobu pevne zatvoríme a trasieme, kým nevznikne krém.
-
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na dve časti.
-
Stred korpusu natrieme polovicou krému a prikryjeme druhou časťou. Vrch natrieme zvyšným krémom.
-
Ozdobíme rozpustenou čokoládou podľa chuti.
Zdroj foto: freepik