Ananásový krémový koláč

Ananásový krémový koláč

Prísady:

Cesto:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • 1 hrnček krupicového cukru

  • 1 balíček vanilínového cukru

  • 3 vajcia

  • 1 hrnček mlieka

  • 1 hrnček oleja

Krém:

  • 1 ananásový kompót (560 g)

  • 200 – 250 ml šľahačkovej smotany

  • 1 balenie Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou

  • 1 balenie Smetafixu


Postup:

  1. Múku preosejeme s práškom do pečiva. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto.

  2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  4. Ananásový kompót aj so šťavou vylejeme do uzatvárateľnej nádoby a nakrájame ananás na menšie kúsky.

  5. Pridáme šľahačkovú smotanu, puding Créme Olé a Smetafix. Nádobu pevne zatvoríme a trasieme, kým nevznikne krém.

  6. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na dve časti.

  7. Stred korpusu natrieme polovicou krému a prikryjeme druhou časťou. Vrch natrieme zvyšným krémom.

  8. Ozdobíme rozpustenou čokoládou podľa chuti.

Zdroj foto: freepik