Svätohubertské slávnosti  v Kúpeľoch Piešťany

Svätohubertské slávnosti v Kúpeľoch Piešťany

Od 26. do 28. októbra bude okolie hotela Thermia Palace, kúpeľný park aj hudobný pavilón Harmony zdrojom poučenia a zábavy pre všetkých milovníkov prírody a poľovníctva.

Návštevníci Kúpeľov Piešťany si budú môcť počas Svätohubertských poľovníckych slávností pozrieť výstavu najzaujímavejších poľovníckych trofejí ulovených v okrese Piešťany za uplynulých päť rokov, no nájdu na nej aj zbrane, knihy s poľovníckou tematikou a množstvo poľovníckych doplnkov ako nože, vábce, klobúky či palice.


V sobotu 27. októbra sa na Kúpeľnom ostrove bude variť pravý poľovnícky guláš a súčasťou slávností bude aj ochutnávka regionálnych vín a medoviny aj prezentácia burčiaku a mladých vín z Piešťan a okolia. Na svoje si prídu aj milovníci psov, hlavne tých poľovníckych – ich majitelia predvedú v parku pred hotelom Thermia Palace ukážky ich výcviku. O 17. hodine bude rušno pri Fontáne prezidentov pred kúpeľným domom Irma, kde zapália ohne a za zvuku trúbok odovzdajú dary patrónovi poľovníkov svätému Hubertovi.


Nedeľa 28. októbra bude celá venovaná hlavne svätému Hubertovi. Už o desiatej sa v sprievode dychovej hudby vydá Svätohubertský sprievod do pavilónu Harmony, kde sa uskutoční svätá omša.


Nenechajte si ujsť príležitosť vidieť Svätohubertské poľovnícke slávnosti na vlastné oči a zažiť všetko na vlastnej koži v posledný októbrový víkend v Kúpeľoch Piešťany.