Ste v domácej izolácii? Poradíme vám, ako efektívne tráviť čas doma

Ste v domácej izolácii? Poradíme vám, ako efektívne tráviť čas doma

Pandémia koronavírusu za posledný rok výrazne zmenila naše životy. Kým pred pandémiou sme si ani nevedeli predstaviť nosiť prekrytie horných dýchacích ciest v obchodoch a v exteriéri, teraz je to samozrejmosť.

Ochrana pred koronavírusom je dnes prioritou každého z nás. Niekedy sa však nedokážeme uchrániť a skončíme v domácej izolácii po kontakte s pozitívnym človekom, alebo sme tým pozitívnym aj my sami.
Ak ste v domácej izolácii, poradíme vám, ako efektívne tráviť čas doma.

Poupratujte si šatník

Máte dostatok času? Využite tento čas na upratanie šatníka. Tým, že začína jarné obdobie, môžete potriediť zimné oblečenie a to, čo nenosíte, podarovať kamarátkam, občianskym združeniam, či skúsiť predať napríklad na internetovom bazáre.

Málokto má čas poupratovať si šatník v bežný deň. Ak budete tráviť všetok čas doma práve kvôli izolácii a budete sa cítiť dobre, poupratujte si šatník práve vtedy.
Možno budete stále sledovať najaktuálnejšie správy z domova, avšak okrem sledovania aktuálnej situácie ohľadom koronavírusu skúste robiť aj túto užitočnú činnosť.

Zacvičte si

Pohybu práve počas domácej izolácie nemáme moc a preto skúste každý deň aspoň pol hodinku/ hodinku venovať cvičeniu. Stačiť vám bude posilňovacia guma a cvičiacia podložka. Na internete si budete môcť nájsť rôzne cviky na posilnenie a precvičenie jednotlivých partií.
Dokonca aj v bulvári môžete nájsť články o tom, ako viaceré celebrity využívali izoláciu práve na cvičenie.

Čítajte si

Okrem čítania aktuálnych správ na internete si skúste začať čítať aj knižky. Ak nemáte prečítané nejaké knižky a už dlho sa na ne chystáte, využite práve túto možnosť. Po cvičení a dobrom kúpeli po cvičení vám dobre padne relax pri knihe.
Navyše, konečne prečítate knižky, na ktoré ste doposiaľ nemali čas.