Vytvorte si systém pri upratovaní domácnosti

Vytvorte si systém pri upratovaní domácnosti

Sobotné upratovanie je bežná rutina, ktorej sa nevyhne žiadna gazdinka. Niekedy však nemáme dostatok energie a sobotné upratovanie sa nám tak znechucuje. Vytvorte si ale systém pri upratovaní domácnosti.

Začnite utieraním prachu

Ako prvú vec, ktorú by ste mali robiť, je utieranie prachu. Ak máte doma kávovar z ponuky spotrebičov Miele, spravte si kávu a akonáhle ju vypijete, pustite sa do utierania prachu všetkých plôch. Poutierajte police, konferenčný stolík, jedálenský stolík, ale aj komody.
Nezabúdajte pretrieť aj úchytky na nábytku. Aj na nich sa usádza prach.

Utieranie prachu je preto potrebné robiť hneď, aby ste mohli v prípade rozvírenia prachu potom zvyšky prachu pozametať, poumývať, ideálne povysávať. Viete si predstaviť poumývať všetky podlahy, povysávať ich a následne utierať prach z nábytku? Tento prach rozvírite a v konečnom dôsledku by tak či tak čosi spadlo na podlahu.

S utieraním prachu je potrebné zároveň vyprášiť všetky obrusy, prestieradlá na jedálenskom stole. Akonáhle utriete prach a iné nečistoty z nábytku, na ktorom máte obrusy, behúne na stôl, či prestieradlá, môže všetky obrusy, behúne a prestieradlá vrátiť na nábytok.

Pretrieďte prádlo a dajte ho prať

Po utieraní prachu odporúčame ísť do kúpeľne a pretriediť špinavú bielizeň. Po pretriedení dajte prádlo prať. Ak využívate sušičku Miele, alebo sušičku inej značky, počítajte s tým, že po opratí budete musieť prehodiť oprané prádlo do sušičky. Zatiaľ, čo sa vám ale bude prať, stíhate aj iné činnosti.

Vysávanie a umývanie podlahy

Zatiaľ, čo sa vám bude prať, môžete povysávať podlahy a koberce v celej domácnosti. Používajte špeciálne nadstavce na vysávače, ktoré vám zjednodušia túto činnosť. Akonáhle povysávate, môžete sa pustiť do umývania podlahy. Každú miestnosť umývajte horúcou vodou s prípravkom a pravidelne ju meňte.