Spartak Myjava sa doma rozlúčil prehrou

Spartak Myjava sa doma rozlúčil prehrou

MYJAVA, 10. 5. 2014 –  Myjavskí hráči sa dnes podvečer zápasom s Košicami rozlúčili s domácim publikom v aktuálnom súťažnom ročníku Corgoň ligy 2013/2014 a tiež s trávnikom na myjavskom štadióne, do ktorého sa už zajtra zahryznú stavebné mechanizmy a začne sa výstavba nového s vyhrievaním.

     Bohužiaľ, stretnutie 30. kola prítomným 1621 divákom veľa futbalovej krásy neprinieslo, čoho si boli vedomí aj tréneri oboch tímov. Radúz Dorňák ho na tlačovej besede po zápase označil sa slabý priemer, kormidelník Košičanov Radoslav Látal zasa priznal, že duel nemal tempo. Od úvodného hvizdu hlavného arbitra Straku sa súperi na trávniku rozbiehali pomaly. Mimo brány smerovali strely hosťujúcich hráčov Ostojića v 23. minúte i Viazanka v 34. minúte. O dve minúty na to prudko pálil Djodević, Solnička loptu vyboxoval a v sľubnej pozícii sa ocitol v 38. minúte Sekulić. No mieril privysoko. Domáci po prvý krát nebezpečne pohrozili až v 42. minúte, kedy Tofiloskeho reflexy preveril Pekár a v 44. minúte aj Šulek, ktorého strelu zvnútra pokutového územia hosťujúci brankár vyrazil. Prvý polčas tak skončil bezgólovo 0 : 0.

     Druhé dejstvo hry bolo napokon o niečo živšie, ako predošlé. V 51. minúte testoval Solničkovu pozornosť strelou zo strednej vzdialenosti Pačinda. V 58. minúte sa do sľubnej pozície dostával Daniel, pre ofsajd však akciu nedokončil. Ten istý hráč vystihol centrovanú loptu pred košickou bránkou a snažil sa hlavou zakončiť, ale vysoký Tofiloski Danielovi loptu uchmatol. O minútu na to Pačinda našiel nabiehajúceho Viazanka, ktorý zblízka strelou z jednej rozvlnil bočnú sieť. V 84. minúte chcel zmeniť bezgólový stav striedajúci Skvašík, zamieril však iba do stredu brány. Na druhej strane mal v úmysle spracovať centrovanú loptu v šestnástke striedajúci Šmahajčík, no košický gólman bol o niečo rýchlejší. Veľkú šancu mal v 87. minúte Haskič. Solnička reflexívne zasiahol nohou a zabránil gólu. No v 88. minúte sa predsa zrodil rozhodujúci okamih zápasu, do lopty sa oprel Viazanko a prudkou strelou rozvlnil sieť. Konečný výsledok stretnutia Myjava – Košice 0 : 1.

     Spartak Myjava teraz čakajú ešte tri zápasy vonku s Ružomberkom, Žilinou a Zlatými Moravcami a kopaničiari budú mať plné ruky práce s tým, aby splnili svoj jarný cieľ a skončili v prvej polovici tabuľky.

 

Radúz Dorňák, tréner Spartak Myjava: „Videli sme vyrovnaný zápas. Mal som také tušenie, že to bude o jednom góle, bohužiaľ, ten gól padol do našej siete. Pripravovali sme sa na štandardné situácie Košíc, lebo sme ich mali preštudované. Chceli sme vyťažiť niečo aj z našich štandardných situácii, to sa nám až tak nepodarilo. V 1. polčase sme mali streleckú príležitosť, ktorú Pekár nezakončil dôrazne, plus šancu, ktorú mal Šulek. Predtým sme dvakrát neriešili futbalovo situáciu, keď Erik Daniel mal diagonálou nájsť voľného Pekára na druhej strane, bohužiaľ ho nevidel. Zápasu by skôr sedel výsledok 0 : 0, šancí naozaj nebolo veľa. Nezostáva mi iné, len poblahoželať súperovi k zisku troch bodov, čo nám trochu skomplikovalo situáciu, čo sa týka umiestnenia v strede tabuľky. Je tam veľa vyrovnaných mužstiev a z tohto pohľadu bol tento zápas o šesť bodov.“

 

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: „Prišli sme do Myjavy s tým, že chceme získať minimálne bod. Vedeli sme, že stretnutie bude opatrné z oboch strán, že v zápase bude rozhodovať jedna chyba, štandardná situácia. Snažili sme sa vychádzať zozadu, dobre sme bránili, čakali sme na šancu, na brejk. V 45. minúte sme urobili „hrubku“, súper mal šancu, inak sme bránili dobre. Vyšla nám jedna štandardná situácia, ktorú sme nacvičovali a odvážame si tri body.“

 

góly: 88. Viazanko

 

ŽK: 55. Černáček, 90+ Duga – 60. Kavka

 

rozhodovali: Straka – Slyško, Jankovič

 

návštevnosť: 1621 divákov

 

Zostava Myjavy: Solnička – Neoveský, Černáček, Kosík, Siva – Pekár, Duga, Marček, Šulek (80. Urgela), Daniel – Oršula (74. Šmahajčík) MFK

 

Zostava Košíc: Tofiloski – Kavka, Ostojič, Sekulič – Viazanko, Korijkov, Bukata (71. Skvašík), Šinglár, Djordjevič (61. Haskič) – O. Diaby, Pačinda (90.+ Huk)

 

 

 

 

 V Myjave 10. 5. 2014

 

 

 

 

                                                                                                    Mgr. Marek Hrin

                                                                                  mediálny manažér klubu Spartak Myjava