SLÁVNA SACHEROVA TORTA

SLÁVNA SACHEROVA TORTA

Ingrediencie:

Cesto:

  • 120 g čokolády na varenie

  • 120 g masla

  • 40 g práškového cukru

  • 6 vajec

  • 160 g krupicového cukru

  • 120 g polohrubej múky

  • tuk a hrubá múka na formu

Plnka a poleva:

  • 200 g marhuľového lekváru

  • 200 g čokoládovej polevy

  • 250 ml smotany na šľahanie


Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.

  2. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom, pridajte práškový cukor a vyšľahajte do peny.

  3. Postupne prišľahajte žĺtky, až vznikne hustá pena.

  4. Z bielkov a krupicového cukru vyšľahajte tuhý sneh a jemne ho vmiešajte do čokoládovej hmoty.

  5. Nakoniec primiešajte preosiatu múku.

  6. Cesto nalejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (Ø 22 cm).

  7. Pečte pri 180 °C približne 55 minút.

  8. Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho vyklopte na papier posypaný práškovým cukrom.

  9. Po vychladnutí korpus rozrežte vodorovne na dve časti.

  10. Spodný diel potrite polovicou lekváru, prikryte druhým dielom a potrite zvyškom lekváru celú tortu.

  11. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládovú polevu a rovnomerne ňou potrite tortu. Povrch uhladíme.

  12. Torta nech stojí v chladničke cez noc.

  13. Pred podávaním ozdobte vyšľahanou smotanou a prípadne nastrúhanou čokoládou.

Zdroj foto: freepik