
SLÁVNA SACHEROVA TORTA
Ingrediencie:
Cesto:
-
120 g čokolády na varenie
-
120 g masla
-
40 g práškového cukru
-
6 vajec
-
160 g krupicového cukru
-
120 g polohrubej múky
-
tuk a hrubá múka na formu
Plnka a poleva:
-
200 g marhuľového lekváru
-
200 g čokoládovej polevy
-
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
-
Rúru predhrejte na 180 °C.
-
Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom, pridajte práškový cukor a vyšľahajte do peny.
-
Postupne prišľahajte žĺtky, až vznikne hustá pena.
-
Z bielkov a krupicového cukru vyšľahajte tuhý sneh a jemne ho vmiešajte do čokoládovej hmoty.
-
Nakoniec primiešajte preosiatu múku.
-
Cesto nalejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (Ø 22 cm).
-
Pečte pri 180 °C približne 55 minút.
-
Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho vyklopte na papier posypaný práškovým cukrom.
-
Po vychladnutí korpus rozrežte vodorovne na dve časti.
-
Spodný diel potrite polovicou lekváru, prikryte druhým dielom a potrite zvyškom lekváru celú tortu.
-
Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládovú polevu a rovnomerne ňou potrite tortu. Povrch uhladíme.
-
Torta nech stojí v chladničke cez noc.
-
Pred podávaním ozdobte vyšľahanou smotanou a prípadne nastrúhanou čokoládou.
Zdroj foto: freepik