Skryté príčiny duševných strastí

Skryté príčiny duševných strastí

Václavík, Michael
Skryté příčiny duševních strastí
Psychoterapia do vrecka
Vydalo vydavateľstvo PORTÁL
399 Kč, 280 str., brož.

Mentálna anorexia, depresia, závislosť na alkohole, potiaže otehotnieť, sebapoškodzovanie, tetánia a panická porucha… Prečo sa nemôžeme zbaviť katastrofických strachov o svojich blízkych? Ako je možné dostať sa do stavu, kedy sa nám nechce žiť? Našou dobrou vôľou udržať si telesnú váhu zhatí genetika, alebo psychika?

Snahy pochopiť ľudskú dušu sprevádza plno otázok a tajov. Možno porozumieť zložitým mechanizmom, o ktorých hovorí psychoanalýza aj keď nie sme skúsení odborníci? Táto kniha sa o to snaží. Pre svoju odbornosť môže slúžiť ako učebnica, formou je ale určená pre širokú laickú verejnosť. Bez cudzích slov a komplikovaných termínov, zato s množstvom ukážok z hodín psychoterapie predstavuje témy, kvôli ktorým ľudia často vyhľadávajú psychoterapeutickú starostlivosť.

Psychoterapeut s dvadsaťročnou praxou odovzdáva svoje znalosti a umožňuje nahliadnuť do príbehou ľudí, s ktorými sa v psychoterapii stretával. Čitateľ v nich nájde aj sebe samého. Môže zažiť prekvapenia, že duševné poruchy možno pochopiť ako zrozumiteľný príbeh.

PhDr. Michael Václavík je klinický psychológ a psychoterapeut v oblasti psychodynamickej psychoterapie. Okrem toho sa venuje prednášaniu, vzdelávaniu a supervízii. Je autorom mnohých odborných článkov a textov pre laikov, publikovaných na webe uTerapeuta.cz.