Šalát z paradajok, kozieho syra a bazalkového oleja

Šalát z paradajok, kozieho syra a bazalkového oleja

Potrebujeme (4 porcie):

  • 800g paradajok rôznych druhov 
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 4 lyžice oleja Raciol s bazalkou
  • bazalka čerstvá
  • 200 g čerstvého kozieho syra
  • jedlé kvety (nemusia byť)
  • 8 plátkov pancetty
  • Bageta

Postup:

  1. Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym  vínnym octom a polejeme  olejom Raciol s bazalkou.
  2. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a  potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme.
  3. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.


Zdroj: Palma





 

Zdroj foto: Freepik