Romantický útek tentoraz na vidiek. Nová Julie Caplinová

Romantický útek tentoraz na vidiek. Nová Julie Caplinová

Útek na vidiek je klasická romantická Caplinová. Pohladenie po duši, ktorému síce chýba ten cestovateľský aspekt ako pri ostatných jej knihách. No v tejto sa sústredí na iné veci - najmä zmena života z mestského na vidiecky, ktorý by sa hodil väčšine z nás, aby sme začali vnímať veci inak, z nadhľadu, s čistejším srdcom a nezakaleným zrakom.

Keď ilustrátorke Elle priateľ oznámi, že si potrebuje dať pauzu, rozhodne sa odísť z milovaného Londýna na vidiek, aby si tam utriedila svoje myšlienky. Pomocnú ruku jej podá krstná mama Magda, ktorá jej načas zverí svoj dom a spolu s ním aj chlpaté prekvapenie – sučku Tess.

Ella je spočiatku v šoku a netuší, čo by si s chlpáčkou mala vlastne počať. Okrem toho jej život znepríjemňuje miestny veterinár a hŕstka starousadlíkov, ktorým pojem súkromie vôbec nič nehovorí. Podarí sa jej nakoniec prehodnotiť svoj život a dá šancu láske, aj keď si sľúbila, že mužom sa bude už vyhýbať?  

Otvor srdce a tvoje oči uvidia pravdu, daj voľný priechod svojim pocitom, čo uvoľnia putá, ktoré ťa ničia. Osloboď svoju myseľ a tvoj talent vzlietne, pusť do duše svetlo a otvor dvere.

Okrem Elly si zamilujete aj energickú a stále veselú, úprimnú Beth, či čierneho labradora Tess. Je príjemné sledovať ten Ellin prerod z "toto je pes; čo mám s ním robiť" na"bez Tess je môj život prázdny a ponurý". Táto psia linka rozhodne poteší všetkých milovníkov havkáčov.

Útek na vidiek je tá správna oddychovka na vyčistenie hlavy. Postupná premena Elly, zbližovanie s Devonom, pohľad do zákulisia veteriny, úžasná Tess...sympatické postavy, aj nepríjemný záporáci, ako napríklad bývalý priateľ Patrick, či jej akože-kamoška Britta...

Britta zagúľala očami. „Ella, zlato. Musíš sa vrátiť do mesta. Vážne, tá žena nemá žiadnu úroveň.“
Náhle schmatla Ellu za ruku s takmer šialeným výrazom v modrých očiach. „Bez urážky, ale trochu prestávaš na seba dbať. Stáva sa z teba jedna z nich. A poviem ti, že to nie je veľmi pekný pohľad. Tvoje vlasy, tie džínsy a  na chodbe som videla tenisky. Zmier sa s Patrickom. Vráť sa domov. Keď to bude nutné, nechám ťa niekoľko dní prespávať u mňa na gauči, než sa dáš do poriadku.“