Romantický útek tentoraz na vidiek. Nová Julie Caplinová

Útek na vidiek je klasická romantická Caplinová. Pohladenie po duši, ktorému síce chýba ten cestovateľský aspekt ako pri ostatných jej knihách. No v tejto sa sústredí na iné veci - najmä zmena života z mestského na vidiecky, ktorý by sa hodil väčšine z nás, aby sme začali vnímať veci inak, z nadhľadu, s čistejším srdcom a nezakaleným zrakom.

Keď ilustrátorke Elle priateľ oznámi, že si potrebuje dať pauzu, rozhodne sa odísť z milovaného Londýna na vidiek, aby si tam utriedila svoje myšlienky. Pomocnú ruku jej podá krstná mama Magda, ktorá jej načas zverí svoj dom a spolu s ním aj chlpaté prekvapenie – sučku Tess.

Ella je spočiatku v šoku a netuší, čo by si s chlpáčkou mala vlastne počať. Okrem toho jej život znepríjemňuje miestny veterinár a hŕstka starousadlíkov, ktorým pojem súkromie vôbec nič nehovorí. Podarí sa jej nakoniec prehodnotiť svoj život a dá šancu láske, aj keď si sľúbila, že mužom sa bude už vyhýbať?  

Otvor srdce a tvoje oči uvidia pravdu, daj voľný priechod svojim pocitom, čo uvoľnia putá, ktoré ťa ničia. Osloboď svoju myseľ a tvoj talent vzlietne, pusť do duše svetlo a otvor dvere.

Okrem Elly si zamilujete aj energickú a stále veselú, úprimnú Beth, či čierneho labradora Tess. Je príjemné sledovať ten Ellin prerod z "toto je pes; čo mám s ním robiť" na"bez Tess je môj život prázdny a ponurý". Táto psia linka rozhodne poteší všetkých milovníkov havkáčov.

Útek na vidiek je tá správna oddychovka na vyčistenie hlavy. Postupná premena Elly, zbližovanie s Devonom, pohľad do zákulisia veteriny, úžasná Tess...sympatické postavy, aj nepríjemný záporáci, ako napríklad bývalý priateľ Patrick, či jej akože-kamoška Britta...

Britta zagúľala očami. „Ella, zlato. Musíš sa vrátiť do mesta. Vážne, tá žena nemá žiadnu úroveň.“
Náhle schmatla Ellu za ruku s takmer šialeným výrazom v modrých očiach. „Bez urážky, ale trochu prestávaš na seba dbať. Stáva sa z teba jedna z nich. A poviem ti, že to nie je veľmi pekný pohľad. Tvoje vlasy, tie džínsy a  na chodbe som videla tenisky. Zmier sa s Patrickom. Vráť sa domov. Keď to bude nutné, nechám ťa niekoľko dní prespávať u mňa na gauči, než sa dáš do poriadku.“