Rande na osem spôsobov

Rande na osem spôsobov

Gottman, John; Gottman, Julie Schwartz; a kolies.
Rande na osem spôsobov

Ako prehĺbiť vaše partnerstvo
Preklad Antonínová, Hana
Vydalo vydavateľstvo PORTÁL
13,90 €, 224 str., brošňa.
 

Poznáte výskumy amerického psychológa Johna Gottmana, ktorý tvrdí, že potom, čo bude 15 minút sledovať rozhovor medzi vami a vaším partnerom, s viac ako deväťdesiatpercentnou pravdepodobnosťou odhadne, či spolu budete aj za desať rokov?

Gottman s kolegami pripravil praktický doplnok k svojej slávnej knihe Sedem princípov spokojného manželstva. Či už ste so svojim partnerom pár dní, alebo niekoľko desaťročí, môžete si spoločne dohovoriť osem schôdzok a porozprávať sa na témy dôvera, konflikty, sex, peniaze, rodina, dobrodružstvo, rast a spiritualita, životné sny. Cieľom je odvážne zdieľať pocity a potreby, prejaviť si rešpekt, viac porozumieť jeden druhému a prehĺbiť lásku. Autori na základe viac ako štyridsaťročného výskumu pomáhajú čitateľom s prípravou rozhovorov, ponúkajú dotazníky, tematické okruhy aj zoznamy otvorených otázok a radia, ako riešiť typické ťažkosti pri akomkoľvek z týchto stretnutí. Knihu využijú partnerské dvojice aj odborníci, ktorí vykonávajú párovú terapiu.

John Gottman je emeritný profesor psychológie na Washingtonskej univerzite, kde so svojou ženou, klinickou psychologičkou a spoluautorkou Juliou Schwartz Gottman v osemdesiatych rokoch minulého storočia založil slávne „laboratórium lásky“. Manželským párom sú aj spisovateľ a literárny agent Doug Abrams a lekárka Rachel Carlton Abrams.