Prebicyklujte sa k lepšej postave

Prebicyklujte sa k lepšej postave

Slniečko za oknami nás čoraz viac láka do prírody. Spojte preto príjemné a užitočné a urobte niečo pre svoju postavu. Táto dvojkolesová mašina na vlastný pohon je ideálnou voľbou.


Bicykel je pre každého
Vôbec nezáleží na tom, koľko máte rokov, či ste štíhli, alebo máte pár kíl navyše. Ani vaša kondícia nie je žiadny problém, pretože záťaž, trasu a tempo si volíte na bicykli sami podľa svojich možností a schopností.

Vyformuje zadok a nohy
Ďalšou výhodou je, že pri tomto športe namáhate partie tela, ktoré nás ženy zvyknú trápiť najviac. Večným nešťastím sú zadok a nohy. Ak máte problémy s kolenami a športovania sa neplánujete vzdať, dvojkolesová mašina je pre vás ideálnym tréningovým partnerom. Nepracujete s celou váhou svojho tela, pretože záťaž sa prenáša na sedlo a pedále. Tým odbremeňujete svoje kĺby.

Spaľovač tukov
Bicyklovanie je okrem toho ideálne na spaľovanie tuku, čiže na chudnutie. Popri behu či rýchlej chôdzi patrí medzi aeróbne aktivity, ktorými sa dá spáliť množstvo energie. Ak chceme, aby chudnutie pomocou bicyklovania bolo efektívnejšie, treba sa poriadne oprieť do pedálov a zvýšiť intenzitu tréningu.

Zvoľte správnu trasu
Na začiatku si vyberajte podľa možnosti rovnú a primeranú dráhu. Žiadne strmé výstupy do kopca. Jazdite na bicykli dva, najlepšie tri razy týždenne v rovnakých časových intervaloch. Keď si na svoj program zvyknete, môžete si pridať záťaž. Odporúčaný čas jazdenia je počas prvých pár týždňov asi 30 minút, po dvoch mesiacoch môžete jazdiť veselo aj dve hodiny.


A na koniec to najlepšie! Za bicykel neplatíte žiadnu cestnú daň, poistku, benzín, ale aj tak vás spoľahlivo prepraví, kde potrebujete. Akurát nezabudnite, že musíte vraziť financie do kúpy kvalitnej helmy.

Autor: Janka Radimáková