Posledný domáci zápas viťazný

Posledný domáci zápas viťazný

Posledný domáci zápas začali Piešťany aktívne a vybojovali si rýchlu presilovku, v ktorej mohol skórovať  Blaško, ale na Martona bol prikrátky. V následnom protiútoku bol faulovaný Mach pri zakončení, ale z presilovej hry hostia vyťažili iba Segľovu strelu, ktorú Tomek s prehľadom prikryl.  Skóre sa už ale potom menilo, keď si zobral puk Prokop, prešiel cez obrancu hostí a strelou do protipohybu Martona poslal Piešťany do vedenia. Prokop onedlho pridal aj druhý gól, keď ho v presilovke našiel Pupák medzi kruhmi a zvyšoval na dvojgólový rozdiel. Tempo zápsu za priaznivého stavu pre domácich opadlo a divákov tak až na samom  konci tretiny potešil tretím gólom Chylo, ku ktorému sa dostal Peškov zrazený puk.

V druhej tretine sa domáci prispôsobili hosťom, ktorí boli zjavne vyčerpaní po nabitom januárovom zápasovom programe a nebolo sa veľmi na čo pozerať. Z mála šancí zaujal únik dvojice Novák-Gálik, ktorú druhý menovaný zakončil nepresnou strelou, po ňom tvrdou ranou príklepom Rybárik zatriasol brvnom michalovskej brány. Na druhej strane rozozvučal žrď Striž. Slabú tretinu zakončil neúspešným únikom Haring.

Tretia časť hry sa niesla v podobnom duchu ako tá predchádzajúca. Sympaticky hrajúcim hosťom sa na začiatku tretiny podarilo znížiť Čížkovým presilovkovým gólom. V ďalšom priebehu nevyužil veľkú šancu znížiť v ďalšej presilovke Segľa, ktorého Tomek perfektne vychytal a hosťom už na zvrat v zápase neostal dostatok síl, aj preto, že posledné minúty dohrávali v početnom oslabení, ktoré ale Piešťany zahrali nie príliš najlepšie, zaujala akurát Kalafútova strela od modrej, ktorú Marton reflexívne vyrazil. Do konca stretnutia tak už gól nepadol a piešťanskí hokejisti sa v poslednom domácom zápase pred play-off rozlúčili s fanúšikmi víťazstvom.

 

ŠHK 37 Piešťany - HK Dukla Michalovce 3:1 (3:0,0:0,0:1)

Góly: 07:55 Prokop (Vrána), 11:25 Prokop (Pupák, Kalafut), 19:20 Chylo (Peško) - 43:27 Čížek (P.Segľa, Valečko)

 

ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Vrána, Kalafút, Zajac, Macháč, Grman, Poláček, Blaško, Kopejtko - Pupák, Prokop, Baran, Chylo, Peško, Haring, Gálik, Novák, Rybárik, Rosa, Učeň, Potoček

HK Dukla Michalovce: Marton - Hopkovič, Valečko, Ševčík, Takáč, Mucha, Tirpák - M.Segľa, Kovaľ, Mach, P.Segľa, Cútt, Čížek, Ferenc, Koky, Striž

 

(sd)