Poprad odchádza bez bodu

Poprad odchádza bez bodu

 V zápase s Popradom začali aktívnejšie hostia, Homa príležitosť na otvorenie skóre nevyužil. O minútu nato ho to mrzelo, keď Nemec tečoval Salijiho nahodenie pred bránu a domáci viedli. Zvýšiť potom mohli bratia Ručkayovci, to sa im ale nepodarilo. Podobne pochodil aj Nemec, ktorý pre zmenu tečoval Brňákovu strelu, ale Nikkilä si puk našiel a zachránil. Krátky ale bol už na Drgoňovu tvrdú strelu v poslednej minúte. Do šatní ale havrani odchádzali len s jednogólovým vedením, keď 3 sekundy pred koncom Balán po obkorčuľovaní brány zasunul bekhendom puk za Tomeka a znížil na 2:1.

Druhá tretina začala v znamení domácich, ktorí zatlačili Poprad do svojho pásma, aktivitou si vybojovali presilové hry. V jednej z nich mali blízko ku gólu Nemec a Jakub Ručkay, ale neboli úspešní, podobne ako Filip krátko po nich. Poprad mohol vyrovnať takisto v presilovke zásluhou Vandasa, Tomeka ale neprekvapil. Piešťanci ale svojmu súperovi predsa len odskočili na rozdiel dvoch gólov po pekne akcii bratov Ručkayovcov trafil medzi Nikkiläove betóny mladší Jakub.
Posledná dvadsaťminútkova začala akciou hosťujúceho Buca, ktorého strela prepadla Tomekovi, ale Kolník na bránkovej čiare zachránil a puk vyhodil. O pár chvíľ unikla hosťom v presilovke dvojica Stupka - Henrich Ručkay, ten však na Nikkiläho nevyzrel. Nepodarilo sa to ani Otčenášovi, ten však trafil iba žrď popradskej brány, Urban s Melichárkom tiež neuspeli. V poslednej minúte v snahe znížiť unikol obrane Stupka, bol faulovaný, trestné strieľanie však nepremenil. To si však vynahradil o chvíľu nato, keď do prázdnej brány zakončoval a uzavrel skóre na 4:1.
 
Roman Sýkora, ŠHK 37 Piešťany: "My sme chceli nadviazať na posledné výkony. Dobre sme sa pripravili na zápas. V prvej tretine bol Poprad aktívnejší, ale podarilo sa nám skórovať. Dostali sme ale zbytočný gól. V druhej tretine sme začali viac korčuľovať, dali sme ale len jeden gól. V tretej tretine sme čakali na chybu súpera, ktorá prišla a podarilo sa nám konečne vyhrať po šesťdesiatich minútach."
 
Jozef Škrak, HK Poprad: "Dnes sa hral kvalitný hokej vo vysokom nasadení. Zápas sa zlomil v druhej tretine, keď sme nepremenili šance, a dopustili sme sa chyby, keď súper dal tretí gól. Nemôžem našim hráčom odoprieť snahu, ale dnes na súpera nestačili."
 
ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Nemec, 20. Drgoň, 34. J. Ručkay - 20. Balán
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, Kolník, Hruška, Bučka - Stupka, Mertel, Melichárek, J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay, Chylo, Peško, Haring, Otčenáš, Nemec, Saliji
 
HK Poprad: Nikkilä - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Kramár, Kurali, Jáchym - Hvila, Klouda, Tomas, Vandas, Balán, Buc, Sabolič, Koskinen, Takáč, Paločko, Rapáč, Homa
 
 
(sd)