Počuli ste už o benefitoch kyslíkovej komory?

O nepriaznivých dôsledkoch rýchleho „busy“ životného štýlu nájdete na internete toho veľa. Predovšetkým sa hovorí o únave, ktorá workoholikov vo veľkej miere ovplyvňuje. S únavou však prichádza aj niečo ďalšie, o čom sa bežne nehovorí. Ak je totiž človek unavený, do jeho tela sa dostane menšie množstvo kyslíka.

Kyslík je pre správne fungovanie nášho organizmu kľúčový. Zabezpečuje všetky životne dôležité procesy a pomáha prekrvovať orgány. Ak je ho v organizme menej, človek to vie veľmi rýchlo pocítiť. Máte pocit silnej únavy a podráždenia? V takom prípade by vám mohla pomôcť návšteva kyslíkovej komory. Čo si pod týmto pojmom predstaviť?

Ide o veľké prístroje, v ktorých vdychujete takmer čistý kyslík pod zvýšeným atmosférickým tlakom. Prijatý kyslík sa dostane k plazme, kde je vystavený tlaku. Ten spôsobí, že sa kyslík rozpúšťa. Plazma je potom schopná zásobovať orgány a tkanivá.

Aké benefity vám prinesie kyslíková komora?

  •      Pomôže vám uvoľniť sa

Kyslíkové komory vám pomáhajú s regeneráciou nielen fyzicky, ale aj psychicky. Pracujete veľa a cítite únavu? Zvýšený prísun kyslíka prispieva k zlepšeniu metabolizmu a podpore správneho fungovania vášho tela. Ak by ste cítili výčitky svedomia z toho, že v komore nič nerobíte, vo väčšine prípadov si v nej môžete čítať.

  •     Pomôže vám s prevenciou

Kyslík je dôležitý pre správne fungovanie organizmu – to už tu niekoľkokrát odznelo. Zároveň však pomáha predísť rôznym nepríjemnostiam. Pomáha s prevenciou proti chorobám respiračného traktu, s prevenciou bolesti hlavy, predovšetkým migrény. Bolí vás často hlava? Užitočný môže byť aj iný rehabilitačný prístroj.

Tieto a ďalšie užitočné prístroje nájdete prehľadne zoradené na portáli Zdravotnatechnika.sk.

  •     Pomôže vám s imunitou

Zaneprázdnení ľudia častokrát nemajú čas ani na to, aby stihli spozorovať, že niečo nie je v poriadku, teda, že ich obranyschopnosť klesá a imunita nie je práve najsilnejšia. Pravidelne zvýšený príjem kyslíka vie vašej imunite pomôcť rásť.

V súčasnosti má táto liečebná metóda široké využitie ako podporná liečba pri viacerých ochoreniach, no nie je vhodná pre každého. Aj preto je nutné absolvovanie vstupného lekárskeho vyšetrenia, dôkladné zhodnotenie vašej zdravotnej dokumentácie a poučenie o povahe liečby či jej rizikách.

Hľadáte aj iné zdravotnícke prístroje, ktoré budú účinné v boji proti stresu a únave? Pozrite si ponuku firmy KRÁSNÝ.