Parížska torta

Potrebujeme:
na korpus:
    • 6 vajec
    • 150 g masla
    • 150 g práškového cukru
    • 125 g polohrubej múky
    • 150 g horkej čokolády
    • 1 prášok do pečiva
na krém:
    • 500 ml šľahačkovej smotany
    • 250 g horkej čokolády
    • 150 g mascarpone
    • 80 g marhuľového džemu

Príprava korpusu:
Vaječné žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme polohrubú múku, roztopenú ale vychladenú horkú čokoládu a prášok do pečiva. Vláčne cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme pri 160°C asi 40 minút.

Príprava krému:
500 ml šľahačkovej smotany prevaríme s nalámanou čokoládou a ešte necháme variť asi minútu. Zmes dáme do chladničky na 24 hodín (preto je vhodné pripraviť si ju deň vopred). Vychladnutú zmes vymiešame do tuhého krému a pridáme mascarpone. Tortový korpus prekrojíme na dve polovičky, potrieme marhuľovým džemom a 2/3 parížskeho krému. Tortu spojíme a potrieme zvyšným krémom.

Dobrá rada:
Na ozdobu torty použijeme čokoládové hoblinky alebo čokoládovú polevu a Figaro Symfóniu mliečnu alebo horkú.

Dobrú chuť!