Nová Toyota Supra v aukcii

Nová Toyota Supra v aukcii

Novú Toyotu Supra 2020 v produkčnej verzii prvýkrát predstavia 14.januára 2019 na autosalóne v Detroite.  O päť dní neskôr sa uskutoční aukcia prvého vozidla nového modelu na americkom trhu a výťažok dostane charitatívna organizácia. 

Istú predstavu o tom, ako bude vyzerať nová Supra, poskytla ukážka prototypu zakrytého kamuflážou na Goodwood Festival of Speed vo Veľkej Británii. Ale už o niekoľko dní spoznáme každý detail konštrukcie, dizajnu a výbavy sériového vozidla.

Fanúšikovia športových vozidiel sa nevedia dočkať chvíle, keď si sadnú za volant novej športovej Toyoty.  Príchod japonskej legendy sprevádzajú veľké očakávania. Američania vedia, ako speňažiť takýto obrovský záujem. Prvé vozidlo Toyoty Supra, dostupné v Spojených štátoch po viac ako 20 rokoch, ponúknu 19. januára v aukcii.  Zodpovedá za ňu aukčný dom Barrett-Jackson Auction v meste Scottsdale v štáte Arizona.

Toto jedinečné auto bude mať značku VIN s číslami 20201. Kupé s pohonom zadných kolies bude pokryté matným lakom strieborného odtieňa, s ktorým budú kontrastovať červené bočné zrkadlá, interiér v červenej koži a matné čierne kolesá. To, že ide o prvý exemplár Toyoty Supra 2020, bude pripomínať plaketa z uhlíkového vlákna, umiestnená  v interiéri.

Aukcia podporí neziskovú organizáciu American Heart Association, ktorá sa zaoberá verejným zdravím, a nadáciu The Bob Woodruff Foundation na podporu záchranárov zranených počas záchrannej akcie po útokoch na mrakodrapy Svetového obchodného centra. Počas aukcie bude prvý exemplár Toyoty Supra reprezentovať prototyp. Skutočné sériové auto  dostane víťaz aukcie v prvej polovici roku 2019.