Nová detektívka Michaela Connellyho. Cesta vzkriesenia

Nová detektívka Michaela Connellyho. Cesta vzkriesenia

Cesta vzkriesenia je 7.diel v sérii Mickey Haller a celkovo 38.kniha v univerze Harry Bosch. „Strhujúce! Napínavé do poslednej strany. Connelly opäť dokazuje, že si zaslúži titul majstra detektívky,“ napísali South Florida Sun Sentinel.

Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení.
Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a poveril ho, aby „hľadal ihlu v kope sena“, čiže preveroval listy, ktoré Hallerovi posielajú údajne nespravodlivo odsúdení väzni. A on potom zapojí všetky svoje profesionálne zručnosti, aby ich dostal z pekla väznice na cestu späť do normálneho života.

Vypočujte si úryvok.
Číta Boris Farkaš:

Michael Connelly v rozhovore pre LA Times uviedol, že pri písaní Cesty vzkriesenia konzultoval rôzne situácie s právnikom, ktorý sa na podobné prípady špecializuje. V americkom právnom systéme je totiž už odsúdený klient vinný, kým sa nepreukáže jeho nevina. To je opačný postup ako pri štandardnom procese, keď sa na potenciálneho páchateľa, ktorý je zatiaľ na slobode, pozerá ako na nevinného.

A prečo práve názov Cesta vzkriesenia? „Vnímam to tak, že ak vás po uznaní neviny prepustia z väzenia, získate späť svoj život. Vstanete a znova sa pridávate medzi živých,“ povedal Connelly v rozhovore.

Michael Connelly

Pôvodným povolaním policajný reportér Los Angeles Times, sa doma i v zahraničí preslávil najmä bestsellermi s románovým detektívom Harrym Boschom. V roku 1992 vydal knihu Temná ozvena (SLOVART 2009, 2019), za ktorú dostal cenu Edgar Award za najlepší kriminálny debut. Napísal už tridsaťosem románov a podľa niektorých nakrútili aj úspešné filmy. V súčasnosti pracuje ako autor aj moderátor podkastu Murder Book (Kniha vrážd), výkonný producent seriálov Bosch a Advokát. Žije striedavo v Kalifornii a na Floride. Ak chcete vedieť viac, navštívte autorovu stránku alebo ho sledujte na facebooku, sociálnej sieti X či Instagrame.