Niektoré tiene nikdy nezmiznú. Napínavý triler Záblesk v temnote

Niektoré tiene nikdy nezmiznú. Napínavý triler Záblesk v temnote

Koncept strachu udrel do môjho dospievajúceho tela silou, akú nikdy predtým nezažilo. Takou dusivou silou, že ma aj nadychovanie bolelo. A vo chvíli nárazu som si uvedomila, že príšery sa neukrývajú v lese. Nie sú to tiene medzi stromami ani neviditeľné veci číhajúce za tmavými kútmi...

Záblesk v temnote je triler, aký ste už dlho nečítali. Napínavý, so zvratmi, ktoré len ťažko odhadnete a určite vás zaskočia. Príbeh o vraždách dospievajúcich dievčat...a mladej žene, ktorá jediná môže vraha dolapiť. Pretože ten vrah ju vychoval. Bol to jej otec...

Keď mala Chloe Davisová dvanásť rokov, z malého mestečka v Louisiane zmizlo šesť dospievajúcich dievčat. Koncom leta sa k zločinom priznal jej otec a dostal doživotný trest. Chloe a ostatní členovia rodiny tak čelili krutej pravde, no napriek nepríjemným následkom museli žiť ďalej.

O dvadsať rokov neskôr pracuje Chloe ako psychologička v Baton Rouge a pripravuje sa na svoju svadbu. Pokoj a šťastie, o ktoré roky tvrdo bojovala, má zdanlivo konečne na dosah. Škrie ju však pocit, že nemá pod kontrolou vlastný život, podobne ako jej pacienti v dospievajúcom veku.

Odrazu zmizne jedno miestne dievča, potom ďalšie a spomienky na hrozivé leto z jej detstva sú späť. Je to iba paranoja, že Chloe vidí neexistujúcu paralelu s minulosťou, alebo druhý raz v živote odhalí vraha?

„Ten, kto bojuje s netvormi, by si mal dávať pozor, aby sa pri tom sám nestal netvorom. Ak sa dlhšie zahľadíte do priepasti, pohľad vám opätuje.“
Friedrich Nietzsche

Záblesk v temnote je strhujúci triler plný prekvapení, napätia a nezodpovedaných otázok. Jednotlivé súvislosti tak ostávajú záhadou do absolútneho konca.

 „Záblesk v temnote je rovnako nespútanou južanskou gotikou, sondou do hlbín ľudskej duše, bolestivou rodinnou tragédiou, ako aj napínavým psychotrilerom, ale najmä tou najpresvedčivejšou záhadou, akú som čítal za posledné roky,“ pochvaľuje si A. J. Finn, autor bestsellerového trileru Žena v okne.