Na zdanlivú lásku si nepotrpím

Na zdanlivú lásku si nepotrpím

Napísal mi, že ma ľúbi a ja som mu uverila. Deň čo deň sme trávili spolu, sami a len tak nahí. Na narodeniny som dostala zopár vhodných kúskov do mojej skromne pozlátenej šperkovnice a na meniny mi nikdy nezabudol dokúpiť k honosným darom aj pravú švajčiarsku čokoládu. Poznal každé citlivé miesto na mojom tele, vedel, že čaj o piatej si bez neho nevychutnám a na večernú prechádzku si žiadam len jeho prítomnosť...

Práve takto sa začínal príbeh, ktorého hlavní aktéri možno zatúžili po niečom viac nohami na zemi, možno sa galantnému mužovi minuli úspory na ďalšie cenné maličkosti, alebo sa slečna rozhodla, že ho jednoducho nemiluje, a preto sa svadba nekonala a koláče sa nepiekli.

Stále čoraz častejšie sa dozvedáme, aké novodobé črty nadobúda láska. Za starých čias to bolo prosté vzplanutie ľúbostných citov medzi jedným mužom a jednou ženou z násťročnej kategórie. Do roka a do dňa si mládenec vzal svoju milú za ženu a potom len pracovali a plodili deti. Žili skromne, ale zato šťastne. Dnes je láska dramatickým životným momentom, ktorý so sebou prináša vzťahy komplikované, nezáväzné alebo z nich vytvára zvláštne geometrické útvary – milostné trojuholníky alebo presnejšie povedané mnohouholníky.

Pýtate sa, že čím to je? Ja takisto. Iná doba, iné potreby. Ženy si želajú veľa nehy, objatí, vášnivých bozkov a k tomu všetkému nikdy nehasnúci bankový účet svojho drahého. Mužom sa ťažko vysvetľuje, že slečna na plagáte nie je v skutočnosti taká nádherná, to si len vypožičala ďalšiu retušovaciu aplikáciu.

Ženy chcú pozlátených borcov s citlivým srdiečkom a chlapi bezkonkurenčnú Barbie, ktorej sa do vienka zatúlala aj štipka rozumčeka. Ideály sú síce lákavé, no nikde na svete ich nemožno nájsť. Lepšie by bolo zavesiť fantáziu na klinec a do ďalšieho vzťahu vhupnúť s menej náročnými požiadavkami na partnera a popritom všetkom sa správať ako reálna bytosť z mäsa, kostí a pravých vlasov.

Tatiana Kovalčinová