MS 20 - Slováci nakoniec na 8. mieste

MS 20 - Slováci nakoniec na 8. mieste

V poslednom vystúpení si slovenskí hokejisti zahrali s Českom a klasicky prvú tretinu sa len bránili a vystrelili štyrikrát na bránu. Česi pre zmenu vystrelili sedemnásť pukov na Hollého, ale presadiť sa dokázali až v 17. minúte pri presilovke, ktorú využil Holík. Do konca tretiny dokázal v ďalšej presilovke zvýšiť Čulek a bolo vystarané.

Hneď v prvej minúte druhej tretiny pridali Česi zásluhou Rachúnka a Nestrašila ďalšie dva góly a vyhnali Hollého z brány. Nahradil ho Riečický, ktorý o niekoľko minút prihral Pánikovi, ktorý strelil svoj šiesty gól na turnaji a znížil. Slováci sa však potom nechali vylučovať a z presilovky o dvoch hráčov inkasovali po Frkovej strele. Posledný gól stretnutia na konci druhej tretiny strelil najlepší Slovák na šampionáte Pánik a stanovil na konečných 5:2.

Posledná tretina sa iba dohrávala, nepadli v nej už ďalšie góly a tak Slováci skončili svoj ďalší šampionát na konečnom ôsmom mieste.

Česko - Slovensko 5:2 (2:0,3:2,0:0)

Góly: Holík, Čulek, Rachúnek, Nestrašil, Frk - Pánik 2

 

V druhom zápase skupiny o záchranu Nórsko zdolalo Nemecko v pomere 3:1 a skončilo na deviatej priečke. V zápase o piate miesto Švajčiari zdolali Fínov po samostatných nájazdoch 3:2.

V semifinále viedli Švédi nad Ruskom už o dva góly, ale Rusi sa nevzdali, vyrovnali v poslednej minúte a nakoniec vyhrali po samostatných nájazdoch 4:3.

V druhom severoamerickom semifinále domáci Američania pomerne jednoducho podľahli svojim kanadským susedom 4:1 a neobhája tak minuloročný titul.

 

(sd)