Prehra s Detvou po nájazdoch

Prehra s Detvou po nájazdoch

Hneď v prvej minúte zápasu s Detvou mali domáci možnosť hrať presilovú hru, v ktorej sa predviedol Macháč strelou do brvna a po Holovičovej prihrávke netrafil Chylo. Potom však prišili hluché minúty na oboch stranách, ktoré prerušil až Rosa, ktorého faul kolenom na Rehuša posúdil rozhodca Goga ako úmyselný a poslal piešťanského hráča pod sprchy. Detvanci tak získali možnosť otvoriť skóre v päťminútovej presilovke, ktorú ale zahrali katastrofálne a žiadne väčšie šance si nevytvorili. Domácich mohol na konci tretiny poslať do vedenia Učeň, ale jeho dobrú strelu Šimko chytil.

Druhá tretina sa niesla vo svižnejšom tempe a konečne prišli aj pekné hokejové momenty. Prvú šancu mal hosťujúci Kozelnický, ale puk z jeho hokejky si cestu za Tomekov chrbát nenašiel. Úspešnejší neboli ani domáci, ktorých pokusy sa končili na Šimkovi. V polovici tretiny Gálik hosťujúceho brankára predsa len prestrelil, ale puk smerujúci za jeho chrbát na bránkovej čiare stihol Pukalovič zachytiť. O pár sekúnd neskôr trafil Pupák do žrde. Na konci sa však domáci dočkali zaslúženého vedenia, keď Bučka na modrej čiare zachytil puk, poslal ho Peškovi a ten našiel dobre postaveného Haringa, ktorý len nastavil hokejku a otvoril skóre.

V tretej tretine sa hra prelieval zo strany na stranu, najskôr mohol vyrovnať Kóňa, Tomek bol však pozorný. Na druhej strane v presilovke neuspel samostatnou akciou Románek , po ňom v úniku Rybárik , ani Haring, ktorý netrafil prázdnu bránu. Hneď z protiútoku sa dostal do samostatného nájazdu Majeský, ale gól nedal. Piešťany v poslednej päťminútovke začali brániť tesné vedenie, čo sa im však nevyplatilo. Najskôr síce po nepresnej Majeského odrazenej strele netrafil z polmetra Čanky, o chvíľku neskôr už však bola táto dvojica úspešnejšia, keď Majeského nahodenie od modrej Čanky tečovali do vinkla a nasmeroval zápas do predĺženia.

V ňom mali domáci po faule na Románka výhodu presilovej hry, ktorú však zahrali veľmi zle a rozhodujúci gól nedali. Detvanci na druhej strane gól tiež nestrelili a rozhodnutie tak muselo padnúť v samostatných nájazdoch. V nich nakoniec boli úspešnejší hostia, keď sa po štyroch bezgólových sériach presadil Mahdalík a zabezpečil svojmu tímu dva body.

 

ŠHK 37 Piešťany - HC 07 Detva 1:2sn (0:0,1:0,0:1-0:0,0:1)

Góly: 38:28 Haring (Peško, Bučka) - 57:59 Čanky (Majeský)

 

ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Kolník, Poláček, Bučka, Macháč, Kalafút, Grman, Kopejtko, Vrána - Gálik, Baran, Pupák, Románek, Peško, Haring, Rybárik, Holovič, Chylo, Rosa, Učeň, Klčo

HC 07 Detva: Šimko - Kozelnický, Pukalovič, Špila, Ťavoda, Molota, Zošiak, Bartoš, Mačuha - Pohorelec, Mahdalík, Škvaridlo, Majeský, Kóňa, Čanky , Lesko, Srnka, Rehuš, Tarnóczy, Katreniak, Škvarka

 

(sd)