Mramorový (bezlepkový) koláč

Mramorový (bezlepkový) koláč

Suroviny na cesto:

  • 3 dcl polohrubej múky (alebo bezlepkovej múky MIX C)

  • 1 dcl kryštálového cukru

  • 1 dcl mlieka

  • 1 vajce

  • ½ prášku do pečiva

  • ¼ dcl oleja

  • 1 PL kakaa

  • ovocný džem alebo ovocná šťava na pokvapkanie

Plnka na vrch:

  • 2 čokoládové pudingy

  • 1 l mlieka

  • 2 kyslé pochúťkové smotany

  • 2 vanilkové cukre


Postup:

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske.

  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.

  4. Necháme vychladnúť, potom koláč natrieme džemom alebo pokvapkáme ovocnou šťavou.

  5. Uvaríme čokoládový puding podľa návodu, necháme mierne vychladnúť a natrieme na koláč.

  6. Pochúťkovú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a lyžicou ju po kúskoch nanesieme na vrch pudingu, aby vznikol mramorový efekt.

  7. Necháme stuhnúť a podávame.

Zdroj foto: freepik