
Mramorový (bezlepkový) koláč
Suroviny na cesto:
-
3 dcl polohrubej múky (alebo bezlepkovej múky MIX C)
-
1 dcl kryštálového cukru
-
1 dcl mlieka
-
1 vajce
-
½ prášku do pečiva
-
¼ dcl oleja
-
1 PL kakaa
-
ovocný džem alebo ovocná šťava na pokvapkanie
Plnka na vrch:
-
2 čokoládové pudingy
-
1 l mlieka
-
2 kyslé pochúťkové smotany
-
2 vanilkové cukre
Postup:
-
Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske.
-
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
-
Necháme vychladnúť, potom koláč natrieme džemom alebo pokvapkáme ovocnou šťavou.
-
Uvaríme čokoládový puding podľa návodu, necháme mierne vychladnúť a natrieme na koláč.
-
Pochúťkovú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a lyžicou ju po kúskoch nanesieme na vrch pudingu, aby vznikol mramorový efekt.
-
Necháme stuhnúť a podávame.
Zdroj foto: freepik