• 28.09.2012

Mramorový (bezlepkový) koláč

Suroviny:
3 dcl polohrubej múky (pri bezlepkovom koláči môžeme použiť MIX C)
1 dcl kryštálového cukru
1 dcl mlieka
1 vajce
½ prášok do pečiva
¼ dcl oleja
1 PL kakaa
ovocný džem, resp. ovocná šťava
 
Plnka na vrch koláča :
2 čokoládové pudingy
1l mlieka
2 kyslé pochúťkové smotany
2 vanilkové cukre
 
Postup:Všetky suroviny na základné cesto vsypeme do misky a spolu vymiešame. Dáme upiecť v rúre na 180 C na 30 minút. Necháme vychladnúť. Koláč natrieme džemom, alebo zľahla pokvapkáme ovocnou šťavou, aby korpus nebol suchý. Pudingy uvaríme podľa návodu. Po vychladnutí koláča ich natrieme na vrch a následne na ne nalejeme pochúťkové smotany vymiešané s vanilkovým cukrom tak, aby nám vznikol tzv. mramorový efekt.