Monako- perla azúrového pobrežia

Monako- perla azúrového pobrežia

Ak  sa chcete vybrať na dovolenku do luxusu a blahobytu, neváhajte navštíviť Monako. Tento maličký štát ponúka luxus, obrovské bohatstvo, drahé jachty, prepychové hotely. A nielen to. Turisti tu nájdu aj množstvo zaujímavostí a atraktivít cestovného ruchu.

Monako sa skladá iba z troch štvrtí: Monte - Carlo, ďalej La Condamine a štvrť Fontvieille. Na svete je minimum štátov, ktoré dokážu ponúknuť turistom väčší luxus a prepych ako práve Monako. Ak vás láka bohatstvo a luxus, Monako je správna voľba.

Výhodou výletu do Monaka je jeho malinká rozloha, ktorá zabezpečí to, že dôležité miesta prejdete za jeden deň. Monako je známe úchvatnou architektúrou, scenériou, kasínom a pretekmi Formula 1.

Kasíno je pokladané za top atrakciu, pretože je svetoznáme. Za vstup sa platí, a dokonca si ho nemôžete ani vyfotografovať. Platí tu prísna etiketa, nemôžete doň vstúpiť iba v šortkách a krátkom rukáve. Boli tu napríklad natočené dva kultové filmy s Jamesom Bondom. Avšak ani toto nie sú jediné lákadlá. Je ich tu totiž oveľa viac.

V centre leží monacký prístav, ktorý je domovom drahých jácht známych celebrít. Prechádzka prístavom je pre každého turistu, ktorý sa rád pozerá na luxus, fascinujúca. Prístav dotvára nádhernú scenériu s kasínom a palácom. Možno tu nájsť množstvo bagetérii, obchodíkov so suvenírmi, avšak cenové relácie sú pre našinca vysoké. Môžete tiež navštíviť aj okolité mestá Nice, Cannes a tiež Francúzsko a Taliansko. Sú iba na skok.

Musíte poobdivovať aj monackú katedrálu. Atrakciou číslo jeden je známe monacké kasíno a tiež Hotel d´ Paris, ktorý stojí naozaj za vyfotografovanie.

Za objavenie stojí aj Oceánografické múzeum. Budova je čarovná nielen zvonku, ale aj zvnútra. Plní aj vzdelávaciu funkciu, pretože akvárium je jedno z najdôležitejších častí múzea, v ktorom možno obdivovať krásy podmorského sveta. Potešia vás  žraloky, kosatky, morské koníky, medúzy, korytnačky a iné podmorské živočíchy. Oceánografické múzeum v Monaku svojím zovňajškom a aj interiérom je pokladané za najkrajšie oceánografické múzeum na svete a je symbolom celého Monaka.

V pešej dostupnosti  je situovaný Kniežací palác. Je bydliskom monackého kniežaťa. Okolie  je upravené záhradami s úžasnými kvetmi.

Tento drahý miništát treba zažiť zblízka a naplno si vychutnať krásy, ktoré ponúka. Nie je iba centrum hazardu, ale aj centrum pulzujúceho a farebného života. Za najkrajšiu časť je pokladaná najhistorickejšia časť Monaco Ville, t.j. centrum starého mesta pri prístave.

Keďže Monako je prímorský štát, tak sa tu nachádza aj veľmi známa pláž Larvotto, ktorú povinne musia všetci turisti vidieť. Nachádza sa iba pár minút chôdze od prístavu a od centra. Je lemovaná palmami, malými bagetériami za monacké ceny, ale ak ste unavení po celom dni chodenia, oddýchnuť si môžete práve tam.
Monako stojí za navštívenie nielen raz, ale aj viackrát.

Natalie