Mládež vyšla pod košmi naprázdno

Mládež vyšla pod košmi naprázdno

 

Popri extraligových basketbalových Piešťanských Čajkách bojujú o body v najvyššej slovenskej súťaži aj staršie žiačky a juniorky BKM Piešťany. Obom sa počas tretieho decembrového víkendu vôbec nedarilo. Potvrdil nám to aj asistent trénera Dušana Burdeja v družstve starších žiačok BKM Peter Sedláček.
 
Naše žiačky prehrali najskôr v Bratislave so Slovanom a v nedeľu aj v Šamoríne. Juniorky zasa pod domácimi košmi s Petržalkou i Nitrou. Staršie žiačky však odohrali v Bratislave so Slovanom vyrovnanú partiu a napokon s ním prehrali len tesne 59:62. Bolo to aj vďaka slabému prvému polčasu, ktorý prehrali 13:36. V druhých dvoch štvrtinách sa síce zlepšili, ale 23-bodové manko z prvej polovice zápasu sa im už zlikvidovať neporadilo,“ zhodnotil zápas žiačok na Slovane P. Sedláček. Body BKM: Labudová 24, Grňová 19, Bábiková 7, Kotulová 4, Tarabová 3, Rypáková 2. V Šamoríne to bola v nedeľu jednoznačná záležitosť domáceho ŠBK Šamorín, ktorý zdolali Piešťanky 96:43. Body BKM: Labudová 16, Grňová 11, Kotulová 6, Bábiková 5, Sigetová 4, Gajdošechová 1.


Juniorky
BKM Piešťany hostili počas víkendu pod domácimi košmi v celoštátnej lige najskôr vedúcu Petržalku, ktorej podľahli vysoko 22:67. Body BKM: Horváthová 10, Blašková a Bartošová po 4, Potúčková a Brašková po 2. V nedeľu prehrali aj s UKF Junior Nitra 51:59, hoci po prvom polčase ešte viedli o štyri body v pomere 34:30. Body Piešťan: Horváthová 21, Potúčková 11, Bartošová 8, Čavojská 7, Románeková a Brašková po 2.
 
(na)