Mercedes kraľuje Monaku

Mercedes kraľuje Monaku

Dvaja jazdci Mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg kraľujú na tréningoch Formule 1 v Monaku. Obaja sa po sérii skvelých výsledkov vo svojom domácom meste stali pred nedeľnými ostrými pretekmi veľkými favoritmi.
Britského pilota delili na druhom predpretekovom tréningu od rýchlejšieho Rosberga iba tri stotiny sekundy. Rosberg navyše dominoval aj v úvodnom štvrtkovom tréningu, a preto sa dá predpokladať, že výhodu najrýchlejšieho času si Nemec odnesie aj do nedeľnej kvalifikácie a a finálnych pretekov.
Výhodu najrýchlejšieho kvalifikačného času by pre Rosberga alebo Hamiltona navyše znásoboval aj fakt, že predbiehanie na úzkych a kľukatých cestách trate Monaka je iba veľmi vzácne.
Nico Rosberg, ktorý v minulosti nedosahoval príliš oslnivé výsledky, sa túto sezónu približuje výkonu svojho britského tímového spolujazdca. Na Veľkej cene Malajzie bol dokonca i lepší, avšak tímové inštrukcie mu nakázali pustiť pred seba Hamiltona. Na poslednej VC Španielska sa Rosberg takisto umiestnil na lepšom mieste ako Hamilton.
„Spolujazdec je pre mňa dôležitý, avšak ja sa snažím ísť si za svojim. Zatiaľ som celkom spokojný s doterajším priebehom sezóny, ale rád by som videl zisk pole position odzrkadlený aj na mojich výsledkoch. Príde to už čoskoro,“ povedal Nico Rosberg pre portál F1 online.
Z výsledkov odjazdených tréningov na trati v Monaku vyplýva, že najväčším súperom dvojice z Mercedesu budú jazdci tímu Ferrari. Úradujúci majster sveta Sebastian Vettel zrejme zatiaľ nenašiel ten správy rytmus, pretože na oboch tréningoch skončil zhruba v strede tabuľky. Táto skutočnosť má za dôsledok aj a znížené tipovanie a pokles dôvery v jeho víťazstvo.
Autor: Juraj Mička
Zdroj: dailymail.co.uk