Medovníkové guľôčky
Vianoce sa blížia a vy premýšľate, čo upiecť. Prekvapte rodinku a návštevu rýchlymi voňavými medovými guľôčkami s Perníkovým korením obalené v Prírodnom kakau Dr. Oetker.
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 60 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových)
- 1 PL Sódy bikarbóny Dr. Oetker
- 1 PL Perníkového korenia Dr. Oetker
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 150 g tekutého medu
- 70 g zmäknutého masla
Na krém:
- 250 g zmäknutého masla
- 1 sladené karamelové mlieko (Salko)
- 50 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových)
Na obalenie:
- 100 g odloženého rozdrobeného cesta
- Prírodné kakao Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechami, sódou, korením a cukrom. Pridáme vajcia, med a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.
- Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme pomocou váľka na plát. Plát prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 15 minút
- Plát necháme vychladnúť a do druhého dňa usušiť. Potom pomocou váľka rozdrvíme na posýpku. Asi 100 g posýpky odoberieme a odložíme bokom.
- Na krém v mise vyšľaháme maslo so salkom dohladka. Vmiešame orechy a zvyšnú posýpku.
- Potom z hmoty vytvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v posýpke alebo kakau.
- Odložíme do chladničky asi na 1 hodinu stuhnúť.
A ak vám budú chutiť, môžete si ich pripraviť aj počas roka.
Zdroj foto: Dr. Oetker