Kráska Andrea v Egypte

Kráska Andrea v Egypte

Andrea Járová je pôvabná fotomodelka, ktorá sa na Slovensku zviditeľnila ešte o dačo viac vďaka reality show Farma. Stala sa jej víťazkou a aj najobľúbenejšou účastníčkou medzi súťažiacimi aj divákmi. Šarmom, humorom a nadhľadom si ľahko získala priazeň. Vďaka CK ETI sa v polovici novembra vybrala aj s niekoľkými ďalšími ex-súťažiacimi z Farmy do Egypta. My sme sa jej opýtali na zážitky a dojmy.
Bol to váš prvý pobyt v Egypte?

Nie, Egypt som navštívila niekoľkokrát, a určite nie posledný.
Ako ste zvládli let? Leteli ste z Viedne s rakúskou spoločnosťou, ktorá má dobré meno...

S touto leteckou spoločnosťou mám iba dobré skúsenosti. Cesta ubehla rýchlo a let bol príjemný.
Aký bol váš prvý dojem po prílete do krajiny faraónov?

Bola som prekvapená, aké horúce počasie bolo ešte v novembri, keďže som Egypt navštevovala vždy v apríli alebo v máji.
Čo bolo pre vás najviac prekvapivé, čo ste nečakali, že zažijete?

Prežila som výbornú dovolenku so skvelými ľuďmi a máme veľa nových zážitkov, na ktoré budeme ešte dlho spomínať. Prekvapivé bolo asi to, že som bola prvýkrát na dovolenke sama v spoločnosti piatich mužov. Ale vôbec mi to neprekážalo. Cítila som sa dobre.
Blondínka s krásnou postavou... Povedzte, koľko žiadostí o ruku ste dostali od Egypťanov?

Nápadníkov bolo veľa, to je pravda. Denne som dostávala komplimenty, ale brala som to športovo.
Kúpili ste si nejaký originálny kúsok v miestnych obchodoch?

Sebe nie, ale priateľovi som kúpila nádhernú sošku. Interiér bytu má zariadený v egyptskom štýle. Bude sa mu tam určite hodiť.
Čo sa vám v krajine najviac páčilo, čo by ste odporučili slovenským turistom, aby v Egypte navštívili?

Egypt má nesmierne bohatú históriu. Určite by si nemali nechať ujsť návštevu pyramíd alebo vzácneho Luxoru. Odporučila by som aj výlet loďou na Ostrov Snov s možnosťou šnorchlovania. Tí , ktorí majú radi adrenalín, by mali vyskúšať jazdu na švorkolkách po púšti.
V ktorej časti ste boli ubytovaní a čo vravíte na Red Sea hotely, ktoré ponúka CK ETI?

Boli sme ubytovaní v Makadi Palace na Makadi Bay. Mali sme možnosť vidieť aj iné hotely, ktoré táto cestovná kancelária ponúka a môžem ich vrelo odporučiť.
Egyptská kuchyňa je špecifická. Chutila vám?

Strava bola pestrá, ale ako modelka musím dbať o štíhlu líniu. Jedla som prevažne ryby, šaláty a ovocie. V hoteli sa nachádza veľa reštaurácií, najviac mi chutila thajská alebo mediteránska. No nepohrdla som ani arabským chlebom, ktorý mi tiež veľmi chutil.
Niektorí Slováci majú voči Egyptu rôzne predsudky. Čo sa týka bezpečnosti, čistoty, kvality služieb... Čo by ste im k tomu mohli po vlastných zážitkoch povedať?

V porovnaní s inými hotelmi, ktoré som v minulosti navštívila, musím povedať, že tento, v ktorom sme teraz bývali, bol jeden z najlepších a najkrajších. Služby a personál boli na vysokej úrovni a aj animačné programy boli skvelé. Bolo o nás výborne postarané. Určite by som sa sem chcela ešte vrátiť.

Za rozhovor ďakuje Alena Motyčková

 

FOTO: TravelTV.sk

CESTOVATEL 12/2011