
Kapor na zelenine
Ingrediencie:
-
Polovica očisteného kapra
-
Soľ
-
Korenie
-
Rasca
-
Mletá sladká paprika
-
2 zelené papriky
-
2 paradajky
-
Zemiaky
-
Olej (na vymastenie pekáča)
Postup:
-
Príprava kapra: Kapra umyjeme a nasolíme. Ochuťte korením, rascou a mletou paprikou z oboch strán.
-
Príprava zeleniny: Na pekáč vymastený olejom položíme kapra. K nemu pridáme na kocky nakrájané zelené papriky, paradajky a nakrájané zemiaky na kolieska.
-
Pečenie: Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40-45 minút, kým zemiaky nezmäknú a kapor je pekne prepečený.
Podávanie:
Podávame priamo z pekáča, najlepšie s čerstvým chlebom alebo ako samostatné jedlo.
Zdroj foto: freepik