Kapor na zelenine

Kapor na zelenine

Ingrediencie:

  • Polovica očisteného kapra

  • Soľ

  • Korenie

  • Rasca

  • Mletá sladká paprika

  • 2 zelené papriky

  • 2 paradajky

  • Zemiaky

  • Olej (na vymastenie pekáča)

Postup:

  1. Príprava kapra: Kapra umyjeme a nasolíme. Ochuťte korením, rascou a mletou paprikou z oboch strán.

  2. Príprava zeleniny: Na pekáč vymastený olejom položíme kapra. K nemu pridáme na kocky nakrájané zelené papriky, paradajky a nakrájané zemiaky na kolieska.

  3. Pečenie: Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40-45 minút, kým zemiaky nezmäknú a kapor je pekne prepečený.

Podávanie:
Podávame priamo z pekáča, najlepšie s čerstvým chlebom alebo ako samostatné jedlo.

Zdroj foto: freepik