
Jogurtový chrbát s hroznom
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 45 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Na cesto:
- 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- štipka soli
- 3 vajcia
- 150 g bieleho jogurtu
- 200 g hladkej múky
- 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 200 g hrozna
Na potretie a ozdobenie:
- 130 g bieleho jogurtu
- 100 g práškového cukru
- 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
- 500 g hrozna
- akékoľvek ďalšie ovocie (physalis, figy, čučoriedky)
- 1 bielok
- 1 zarovnaná PL cukru
Ešte potrebujeme:
- formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
- Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
- Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka.
- Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 45 minút
Zdroj foto: Dr.Oetker