Jogurtový chrbát s hroznom

Jogurtový chrbát s hroznom

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 45 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:

  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 200 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 200 g hrozna

Na potretie a ozdobenie:

  • 130 g bieleho jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
  • 500 g hrozna
  • akékoľvek ďalšie ovocie (physalis, figy, čučoriedky)
  • 1 bielok
  • 1 zarovnaná PL cukru

Ešte potrebujeme:

  • formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
  2. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka.
  3. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  6. Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.
     

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 45 minút

Zdroj foto: Dr.Oetker