Jódová zbraň proti nadváhe

Jódová zbraň proti nadváhe

 

Na to, aby sme dosiahli svoje vysnívané miery, potrebujeme zabezpečiť správne fungovanie látkovej výmeny v našom organizme. Nielen nadváha, ale v podstate každá choroba má svoj počiatok v poruche látkovej výmeny, čo je jednoduchým vyjadrením funkcie celého tela. Ak si telo neberie zo stravy všetky nevyhnutné živiny a nepremieňa ich na energiu, skôr či neskôr sa dostavia nejaké ťažkosti. Nadváha je jednou z príčin nesprávneho fungovania premeny látok v organizme.
 
Jód je najdôležitejším minerálom preto, aby sa váš metabolizmus opäť naštartoval. Pravidelným prísunom jódu v prirodzenej forme si zabezpečíte zdravie v podobe každodenného vyprázdňovania, čo je znakom toho, že sa vaše telo zbavuje prebytočných látok z tela a tým, samozrejme, aj chudnete.
 
Kde jód nájdete? Asi vám hneď napadne, že v soli, ktorá má prívlastok jodidovaná. Avšak chemicky spracovaný jód sa veľmi rýchlo odparuje, preto je ho po čase v otvorenom vrecku soli menej. Zdroj jódu by mal byť v čo najväčšej možnej miere prírodný a nie chemicky ošetrený.
 
Karbinec európsky je bylina, ktorá má v sebe obrovské množstvo prirodzeného jódu a navyše obsahuje i látky prospievajúce pre srdce. Čaj z neho sa pije trikrát denne pred jedlom. Ak nemáte radi bylinkové čaje, tak siahnite po višniach a čerešniach, môžu byť aj zavárané, a pravidelne ich konzumujte.
 
Jód sa vo svojej prirodzenej forme nachádza v morskej vode, preto všetko s prívlastkom „morské“ obsahuje jód. Morské ryby a najmä riasy či sushi majú v sebe zvýšené množstvo jódu, preto by sa mali konzumovať aspoň trikrát do mesiaca. Vo vnútrozemských štátoch je preukázateľne menej jódu v potravinách a následne i v tele človeka než v prímorských oblastiach. Jedným z dôvodov, prečo sú napríklad Japonci enormne štíhli, je aj dostatočný prísun jódu v strave, ktorý podporuje ich látkovú výmenu.
 
Ak uvažujete nad kúpou jódu vo forme tabletiek v lekárni, pamätajte, že príliš veľa jódu vám môže ublížiť, preto ho treba užívať v rozumnej miere. Skôr však odporúčame konzumovať jód v homeopatických liekoch, napríklad z tinktúry zo spomínaného karbinca, ale aj z lastovičníka alebo nechtíka lekárskeho, pretože sa získava priamo z výťažkov z rastlín, pričom veľký cenový rozdiel medzi jednotlivými produktmi nenájdete.
Takže v prvom rade začnite dbať na správne fungovanie vášho metabolizmu a ak to dosiahnete, je len krôčik k ideálnej postave.
 
Veronika Kalinová