Ach tie vlasy!

Ach tie vlasy!

 

Koľko ľudí, toľko rôznych druhov vlasov. Nejde pritom len o ich dĺžku, farbu, či odtiene od výmyslu sveta. Dôležitým faktorom, ktorý je podstatným pri výbere správnej kozmetiky, ale aj pri výbere samotného účesu je ich kvalita.
A keďže, my ženy, sme vo svojej podstate vždy nespokojné stvorenia, väčšinou túžime mať vlasy presne také, ako naša známa. Ak ich máme husté, chceme ich redšie, ak ich máme rovné, túžime po neodolateľných kučierkach. Dnešná doba však prináša množstvo vymožeností, vďaka ktorým sa dá naše okolie dokonale „oklamať“. Len treba vedieť ako na to!
 
Jemné vlasy- pri vláskoch jemných ako páperie platí jedno pravidlo, čím kratší účes, tým lepšie. Dlhé vlasy totiž vyzerajú ešte krehkejšie ako v skutočnosti sú, a preto si treba vybrať účes, ktorý dodá vašim vlasom objem. Dopomôcť si môžete aj správnym šampónom a tužidlom.
 
Ťažké vlasy- pravý opak tých vyššie uvedených. Sú krásne, ale ťažko tvarovateľné. Dosiahnuť na nich aspoň jednu vlnku na večerný účes je priam nemožné. Najideálnejším riešením je dlhý rovný strih s ofinou zarovnanou nad obočie, alebo strih vo forme dávno známeho „hríbika“.
 
Riedke vlasy- dôvodom tohto stavu, býva väčšinou ich nadmerné vypadávanie spôsobené zdravotnými problémami, ročnými obdobiami alebo nevhodnou starostlivosťou. Príliš horúci vzduch pri častom fénovaní, alebo častá zmena farebných odtieňov či štruktúry vlasov, si dokáže vybrať svoju daň. Vhodnými účesmi sú polodlhé strihy, pri ktorých sú vlasy mierne poprestrihávané a vytvárajú tak bohatší objem.
 
Ďalším dôležitým rozdelením je kvalita vlasov závisiaca od samotnej pokožky. Príliš suché vlasy, alebo naopak príliš mastné, sú rovnako veľkým problémom pre svojich nositeľov.
 
Suché vlasy- takýto typ vlasov potrebuje výživu až do samotných korienkov. Na farbenie by ste mali načas zabudnúť, aj keď v dnešnej dobe existuje veľké množstvo šetrných prípravkov. Nezabúdajte na pravidelné strihanie štiepajúcich sa končekov. Aj v tomto prípade je vhodnejší kratší strih.
 
Mastné vlasy- opäť je dôležité odstrániť nielen problém mastných vlasov, ale aj problém samotnej pokožky, na ktorej zvýšené množstvo mazu vzniká. Dobré je používať šampóny určené na každodenné použitie. Vlasy si nechajte voľne vysušiť. Ideálnym je aj v tomto prípade menej náročný účes.
 
Ak ste zástancami prírodnej kozmetiky, potešíme vás. Práve v nej sa nachádza bohaté množstvo pomocníkov, ktorých môžeme využiť aj v prípade problémov z vlasmi:
 
Kvet púpavy- napomáha regenerácii pokožky a pôsobí proti tvorbe lupín
 
List žihľavy- odvarom si preplachujte vlasy, ktoré sa nadmieru mastia
 
Listy šalvie-napomáhajú v boji proti zápalom vlasovej pokožky pri tvorbe lupín
 
Kvety harmančeka- Zosvetľujú vlasy a priaznivo pôsobia proti mastnote
 
Kvet ruže- vynikajúce na získanie neodolateľného lesku vašich vlasov
 
KM