Jazdite bezpečne

Jazdite bezpečne

Keby sme boli k sebe ohľaduplnejší, na našich cestách by nemuselo byť toľko dopravných nehôd. Bohužiaľ, aj tu sa dokonale odzrkadľujú ľudské charaktery. Ako to zmeniť? Treba začať od seba. Hlavne sa treba stopercentne sústrediť na jazdu, nenechať sa rozptyľovať, udržiavať si dostatočný odstup a zbytočne sa neponáhľať. Dôležité je tiež vedieť zhodnotiť aktuálny stav vozovky a poveternostné podmienky. To sa však človek naučí hlavne praxou. A potom je tu ešte jedna dôležitá vec: technický stav vozidla.

Čo zvyšuje nielen komfort jazdy, ale aj bezpečnosť? Sú to napríklad kvalitné pneumatiky, ktoré sa vedia dokonale prispôsobiť aktuálnym poveternostným podmienkam a vozovke. Dnes sa dajú zohnať kvalitné pneumatiky za skutočne dostupné ceny. Najlacnejšie pneumatiky nájdete aj TU.

S bezpečnosťou úzko súvisia dokonale funkčné brzdy. Problémom môžu byť brzdové strmene, ktoré sú zhrdzavené alebo dostatočne nefunguje ich mechanizmus. Nemusíte hneď kupovať nové, pretože repas brzdových strmeňov je dnes bežnou a hlavne finančne úspornou záležitosťou. Máte ťažkosti s rýchlospojkou v nákladnom automobile? Medzi absolútnu špičku vyznačujúcu sa rýchlou manipuláciou patria rýchlospojky z NOVOTECHNO®