
Jablkovo - kakaový nedeľný koláč
Tento jablkovo-kakaový koláč je vďaka nastrúhaným jablkám vláčny a šťavnatý. Kakao mu dodáva bohatú chuť, ktorá sa skvele dopĺňa s orechmi na vrchu. Je ideálny ako dezert na nedeľný obed alebo na rodinné stretnutia.
Ingrediencie:
-
250 g práškového cukru
-
2 vajcia
-
100 ml oleja
-
štipka soli
-
2 polievkové lyžice kakaa
-
1 polievková lyžica rumu (voliteľné)
-
250 ml mlieka
-
350 g polohrubej múky
-
1 prášok do pečiva
-
350 g nastrúhaných jabĺk (približne 3–4 kusy)
Postup:
-
Všetky ingrediencie na cesto rozmiešame v hlbokej miske.
-
Nastrúhané jablká pridáme na konci a dôkladne premiešame.
-
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút.
-
Po vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládovou polevou a posypať posekanými orechmi.
Zdroj foto: Freepik