Fantastická záhradka na balkóne a šťavnatá úroda po celý rok

Fantastická záhradka na balkóne a šťavnatá úroda po celý rok

Hojdanie sa v hojdacej sieti, popíjanie kokteilu, ochutnávanie a ovoniavanie jahôd...
Znie to ako vzdialený dovolenkový raj, no vôbec to tak nemusí byť!
V knihe Fantastická záhradka na balkóne nájdete užitočné informácie o tom, ako si vykúzliť takýto raj u vás doma na balkóne.

Dozviete sa 10 dôvodov, prečo s pestovaním na balkóne začať – vypestujete si doslova explóziu chutí a môžete experimentovať. Niektoré druhy zeleniny sú takpovediac domasedi a krásne prosperujú nielen na záhrade, ale aj na balkóne.

Autori vám poradia, čo potrebujete na balkónové záhradníčenie. Pripravili pekný prehľad Váš balkón mesiac po mesiaci. Ukážu vám, ako si vypestovať vlastné priesady krok za krokom a čo treba urobiť, aby vaše balkónové rastliny rástli zdravo, pevne a pekne.

V knihe nájdete aj množstvo konkrétnych tipov na bylinky (bazalka, medovka a mäta, tymian, šalvia), chrumkavé zeleninky ako reďkovka, kaleráb, ale aj šachor jedlý, čo kokteilové paradajky.
Pre mnohých bude zaujímavá kapitola nenáročná zelenina pre zaneprázdnených (rukola, žerucha, cesnak medvedí, mrlík...), Zelenina, ktorá rastie do neba alebo ako si na dvoch štvorcových metroch balkóna vypestovať huby.

Ďalšie užitočné a praktické tipy:

  •     Zavlažovacie systémy
  •     Opory na popínanie
  •     Ako ochrániť zeleninu pred priveľkou zimou
  •     Nápady na pestovanie na výšku
  •     Ako si postaviť bylinkovú pyramídu

Táto zelená oáza pokoja vám na tanieri vyčarí čerstvú zeleninu, v lete poskytne tieň a ochráni vás pred ruchom ulice. A vyzerá tak nádherne, že vás pohľad na ňu nikdy neomrzí. Klíma, motýle a včely vám takisto poďakujú za svoj nový domov. Nehovoriac o vašej nálade a chuti do života. Ak je vaše obľúbené miesto na vašom balkóne, naozaj nepotrebujete nič viac k tomu, aby ste boli šťastní.

Kniha Fantastická záhradka na balkóne je spoločný projektom tímu odborníkov a priateľov vydavateľstva Löwenzahn, ktorí venovali čas výskumu, sadili semienka, ochutnávali domácu zeleninu a starali sa o rastliny. Robili všetko, čo môžete robiť aj vy doma na vlastnom balkóne.