Elektromotory a vysokozdvižné vozíky? To je skvelá kombinácia

Elektromotory a vysokozdvižné vozíky? To je skvelá kombinácia

V súvislosti s budúcnosťou spaľovacích motorov a ich prípadným rozsiahlejším nahrádzaním elektromotormi, sa najčastejšie hovorí o osobných automobiloch. Elektromotory sú však ako náhrada spaľovacích motorov využiteľné aj inde.

Existuje vôbec väčší sklad bez vysokozdvižného vozíka?

Reč bude o manipulačnej technike, konkrétne o vysokozdvižných vozíkoch, ktoré sú typickými „zástupcami“ tejto kategórie. Aspoň jeden vysokozdvižný vozík nájdete v mnohých firmách, či skladoch. Ak je nejaký typ manipulačnej techniky rozšírenejší, budú to maximálne paletové vozíky, mimo nich sú najpoužívanejšie práve vysokozdvižné vozíky.

A ako je to s elektrickými vysokozdvižnými vozíkmi? V minulosti boli považované za akýchsi slabších súrodencov „klasických“ vysokozdvižných vozíkov so spaľovacími motormi. Určite nájdete ľudí, ktorí majú takýto názor stále, ale rozhodne nie je správny.

Elektrický pohon má vo vysokozdvižných vozíkoch mnohé výhody

Elektrické vysokozdvižné vozíky sú v rôznych prevedeniach, pričom tie najvýkonnejšie si poradia s nákladom až do 8 000 kg. Pridajte si k tomu vynikajúcu presnosť a obratnosť a máte dokonalého „pracanta“. Samozrejmosťou pri elektrických vysokozdvižných vozíkoch je aj bezpečnosť. Či už ide o kabínu, ktorá spoľahlivo chráni vodiča, alebo rôzne voliteľné asistenčné systémy pre extra bezpečnosť počas manipulácie s tovarom.

A keďže ide o vysokozdvižné vozíky poháňané elektrinou, nemôžeme opomenúť hospodárnosť ich prevádzky. O tú sa stará inteligentný systém energetického manažmentu, ktorý zaručuje optimálne využite batérie vzhľadom na poskytovaný výkon a aj výdrž.

Napokon, elektrické vysokozdvižné vozíky prispievajú ku komfortu práce nielen pracovníkov, ktorí  ich obsluhujú, ale aj ľudí, ktorí pracujú v ich blízkosti. Sú totižto tiché a neprodukujú žiadne emisie.