Dobrá rada nad zlato!

Dobrá rada nad zlato!

 

Jablková štrúdľa
- čerstvé šťavnaté jablká nepustia pri pečení štrúdle príliš veľa vody, keď ich nastrúhané na cesto ešte posypeme trochou strúhanky s práškovým cukrom. Strúhanka vodu vypije a cesto zostane chrumkavé a krehké.

Super guláš
Keď pri spracúvaní pretlaku odstraňujete šupky z paradajok, nevyhoďte ich. Môžete ich vynikajúco zužitkovať pri varení hovädzej polievky alebo pikantného gulášu. Červené šupky dodajú polievkam peknú farbu.
 
Ako spraviť sneh pevnejší?
Bielok miešajte najprv pri nízkych otáčkach, pomaly pridávame cukor, štipku soli a postupne šľahajte rýchlejšie a rýchlejšie, až kým sneh úplne nestuhne.

Keď sa koláč nedá odlepiť
Prevráťte koláč na sieťku a formu prikryte vlhkou utierkou. Po 10 minútach ho bez problémov vyberiete.

Maslo je príliš tvrdé
Aj vás iste hnevá, keď ste niekde v polovici pečenia a zistíte, že maslo je ešte v chladničke a, samozrejme, tuhé. Nastrúhajte ho- a môžete pokračovať bez väčšieho zdržania v pečení.