Dievčatá zo  ZŠ Brezová  Piešťany  majsterkami Slovenska vo vybíjanej!

Dievčatá zo ZŠ Brezová Piešťany majsterkami Slovenska vo vybíjanej!

Historicky zlatú medailu priniesli mladšie žiačky zo ZŠ Brezová z M-SR vo vybíjanej, ktoré sa konali 21.-22.6.2012 v Ružindole pri Trnave. Už účasť na šampionáte bola považovaná za veľký úspech, pretože doposiaľ sa to žiadnej škole z nášho okresu nepodarilo.
Na postup museli najskôr zvíťaziť v okresnom, potom v regionálnom a v krajskom kole. Najlepších 8 družstiev zo všetkých krajov, ktoré si postup vybojovali na krajských kolách bolo vyžrebovaných do dvoch štvorčlenných skupín, z ktorých prvé dve družstvá postúpili do semifinále. Zvereňkyne p.učiteľky Mlčúchovej v skupine postupne zdolali ZŠ Palín 16:10, ZŠ Urmince 16:8, ZŠ Hanušovce 18:12 a postúpili z prvého miesta do semifinále. Spanilá jazda pokračovala daľej víťazstvami nad ZŠ Pruské 15 : 10 a vo finále nad ZŠ Chlebnicami 13:12. Veľkú zásluhu na úspechu má p.učiteľka Mlčúchová, pre ktorú je tento zisk cennej trofeje doposiaľ najcennejší v jej kariére.
O cennú trofej sa zaslúžili: Michaela Španková, Izabela Grňová, Nataša Rybanská, Tatiana Bábiková, Rebeka Prummerová, Daniela Wakilová, Radoslava Oklepková, Natália Petrgalovičová, Ema Jančovičová a Bianka Žáková.

Peter Bajnok.