Chudnite prirodzene s cvičebným programom HEAT!

Chudnite prirodzene s cvičebným programom HEAT!

 

HEAT pochádza z dielne dvoch ľudí z Talianska, ktorí sa snažili, aby bol vhodný pre naozaj všetkých ľudí bez ohľadu na vek, váhu a fyzickú kondíciu. M. Grossi a M. Moretti vychádzali z pohybu, ktorý je pre bežného človeka najprirodzenejší, teda z chôdze. Inšpirovali sa aj trekkingom a joggingom. Program HEAT si z každej zo spomínaných aktivít zobral to najlepšie a najúčinnejšie.
 
Špeciálny bežecký pás MAXERRUNNER ponúka dokonalý športový tréning a odreagovanie použitím rozličných techník chôdze. Pri cvičení zažijete pocity, ktoré cítia horskí turisti pri šliapaní do kopca, pretože tvorcovia sa inšpirovali pohybom vo vysokohorskom teréne.
Program HEAT alebo High Energy Aerobic Training sa cvičí pri hudbe na spomínaných bežeckých pásoch a počas lekcie sú precvičené všetky svalové skupiny. Počas cvičenia je možné spáliť skvelých 500 až 700 kalórií, čiže zaručuje stratu hmotnosti. HEAT je skvelým kardio tréningom, ktorý prospieva srdcovému aparátu. Slúži k zlepšeniu kondície a je prostriedkom k získaniu a udržaniu psychickej pohody.
 
Bežecký pás MAXERRUNNER sa odlišuje od klasických bežeckých pásov najmä tým, že je poháňaný ľudskou silou, teda záťaž je rovnaká ako pri pohybe v teréne.
 
Ako lekcia programu HEAT prebieha?
 
Lekcia prebieha pod vedením skúseného inštruktora, ktorý vás pred prvým cvičením oboznámi so všetkými potrebnými skutočnosťami. Dôležité je, aby vás zoznámil so základnými technikami i možnosťami nadstavenia bežiaceho pásu. Vo väčšine prípadov cvičenie trvá 45 minút a cvičí sa v skupine.
Pri cvičení sa využívajú vlastnosti bežeckého pásu, ktorý dokáže meniť sklon. To znamená, že zahŕňa napríklad chôdzu alebo beh po rovinatom teréne, mierneho kopca až po náročnejší horský terén. Je akousi napodobeninou chôdze v teréne, kde platí, čím vyššie je pás, tým je intenzita zaťaženia vyššia.
 
Prečo práve chôdza?
 
Chôdza je pre človeka najprirodzenejším a najzdravším pohybom. Pri chôdzi dochádza k lepšiemu prekrveniu mozgu a následnému zlepšeniu pamäťových schopností. Chôdza sa podieľa na zlepšení celkovej kondície, posilňuje kosti a svaly. Chráni pred osteoporózou a v neposlednom rade uvoľňuje hormóny šťastia. Dôležitou skutočnosťou je, že chôdza je vhodná naozaj úplne pre každého. Preto sa môžu programu HEAT venovať tínedžeri i dôchodcovia.
 
MIMI
Obrázok: www.freedigitalphotos.net, photostock