Chcete zvodné riasy? Riaďte sa našimi radami!

Chcete zvodné riasy? Riaďte sa našimi radami!

Túžite po dlhých a zvodných riasach? V prípade, že vám ich príroda nenadelila do vienka, môžete si pomôcť niekoľkými jednoduchými trikmi. Poznáte ich?

Využite silu panenských olejov
V rámci večerného ošetrovania pleti venujte pozornosť aj svojim mihalniciam. Stačí, ak ich natriete olivovým, ricínovým alebo mandľovým olejom. Môžete tak urobiť napríklad pomocou kefky zo starej riasenky. Tento tip však bude fungovať iba vtedy, ak budete dostatočne trpezlivá a budete tento postup opakovať večer čo večer.

Olivový olej s vitamínom E
Vitamín E je pre krásne riasy kľúčový. Preto zmiešajte polievkovú lyžicu olivového oleja s obsahom jednej kapsuly vitamínu E, vlejte do čistej fľaštičky a dokonale premiešajte. Používajte každý večer pred spaním.

Aj vazelína funguje
Vazelína je súčasťou mnohých kozmetických produktov. Môžete ju bez obáv použiť aj na svoje riasy. Postup je rovnaký ako pri nanášaní panenských olejov.

Nepodceňujte stravu
Ak sa nestravujete správne, odzrkadlí sa to aj na vašej kráse. Snažte sa konzumovať hlavne čerstvé potraviny, ako napríklad ovocie a zeleninu. Veľmi dôležité sú kvalitné proteíny, ktoré nájdete v rybách, orechoch, mliečnych výrobkoch a mäse. Dôležitý je tiež vitamín E a najdôležitejší antioxidant vitamín C.

Vyberte si kvalitný odličovač
Nezabúdajte na to, že v oblasti očí je pokožka veľmi citlivá. Tomu treba prispôsobiť nielen výber vhodného odličovacieho prostriedku, ale aj spôsob odličovania. Obzvlášť opatrné by ste mali byť v prípade, že používate vodeodolnú riasenku. Samozrejmosťou je výber odličovača, ktorý je určený práve na odstraňovanie takéhoto typu riasenky. Ak chcete dať pleti aj pri odličovaní niečo navyše, siahnite po prostriedkoch, ktoré sú obohatené o vitamíny, ktoré riasam a očnému okoliu prospievajú.

Kvalitná maskara je dôležitá
Na riasenke sa šetriť neoplatí. Na jednej strane lacná a nekvalitná maskara neprinesie želaný efekt a na druhej strane môže spôsobiť aj nepríjemnú alergickú reakciu. Vyberajte si také, ktoré riasy vyživujú a zároveň ich chránia pred škodlivými vonkajšími vplyvmi prostredia. Zohľadniť treba aj efekt, ktorý má špirála splniť. Chcete dlhé a husté riasy, alebo vám postačí zdôrazniť iba objem? Na toto treba myslieť ešte pred kúpou špirály. Pred nanesením riasenky nezabudnite mihalnice vytočiť klieštikmi.

Doprajte mihalniciam oddych
Ak ste zvyknutá chodiť upravená aj doma, je to rozhodne plus. No mali by ste vedieť, že vaše riasy potrebujú oddych. Preto ich nelíčte vtedy, keď to naozaj nie je nutné. Ak sa nikam nechystáte, radšej na ne naneste olivový olej, vazelínu či iný prírodný prostriedok, ktorý im prospeje.

-m-