Vlasy pod čiapkou

Vlasy pod čiapkou

Nielenže nám na tele pribudlo zopár vrstiev oblečenia, ale kvôli stálym nástrahám rôznych viróz, by sme mali siahnuť aj po čiapke. Teploty pod desať stupňov a chladný vietor nám jednoznačne dávajú na známosť, že treba vytiahnuť teplé pokrývky hlavy. Choroby sú jedna vec a image a dobrý vzhľad je vec druhá.
Čo s tým? Reprezentatívne potrebujeme vyzerať predsa každý deň v práci. Ako skrotiť vlasy pod čiapkou a ešte aj vyzerať skvele v momente, keď si ju dáme dole? Máme tu zopár tipov, ktoré nezaberú veľa času pri ranných rituáloch.

Pravidelné ošetrenie
V zime sa vlasy oveľa viac vysušujú a vyžadujú si väčšiu pozornosť. Bežné umývanie nám stačiť nebude. Vlasy sa pod čiapkou častejšie mastia, a teda ich treba aj viackrát do týždňa umývať. Okrem šampónu treba využiť aj balzam. Vlasy sa potešia aj olivovému zábalu aspoň raz do mesiaca. Samozrejme je dôležité sa vyhýbať v čo najväčšej miere fénom a žehličkám na vlasy. Menej nám potom celkovo elektrizujú.

Veľké vlny
Veľký objem vlasov a krásne zvodne nadýchané vlasové vlny boli vždy trendy. Inak tomu nie je ani teraz. A spod čiapky vyzerajú úplne dokonale a prirodzene. Ranná úprava netrvá dlho. Vlasy rozčešeme a kulmou natočíme len spodné konce. Nemusíme sa trápiť s celými dlhými prameňmi. Aj tak ich pod čiapkou nie je vidno. Keď si čiapku dáme dolu, úplne postačí, keď si vlasy voľne prejdeme prstami. Samy sa upracú na svoje miesto a nestratia na objeme.

Vrkoče
Jednoduché vrkoče sú stará overená klasika. Navyše pre dámy, ktorých zamestnanie si vyžaduje vypnuté vlasy, je to ideálna voľba. Opäť sa nemusíme trápiť s celým objemom vlasov a upravovať ich do zložitých účesov. Postačí voľný zapletaný vrkoč, ktorý začneme pliesť až niekde v oblasti krku. Ak sa nám tento účes zdá okukaný, vyskúšajme rybí chvost. Je ležérny, trendy a pri troške cviku ho zvládne každá z nás.

Uzol
Ak sa vlasy príliš často mastia a nestíhame ich toľko umývať, vhodným denným účesom bude uzol. Vlasy si jednoducho ulížeme do vrkoča a obtočíme ich. Ak chceme menšiu zmenu, použijeme kadernícku pomôcku takzvaný donut. Celý účes situujeme na spodku temena hlavy, aby sa nám ešte zmestila čapica alebo baretka.

Posledný trik na záver. Ak máme neposlušné vlasy a po každom zložení čiapky nám hriva nekonečne elektrizuje, treba v kabelke nosiť vždy malý lak na vlasy alebo vosk. Vlasy tak rýchlo skrotíme na toalete a môžeme vyraziť medzi ľudí.