Božskí rivali. 1 diel novej série Začarované listy

Božskí rivali. 1 diel novej série Začarované listy

Dvaja mladí novinári, ktorí medzi sebou súperia, nájdu vďaka magickému spojeniu lásku. Ich osud bude závisieť od toho, či budú čeliť hlbinám pekla... spoločne.
Po stáročiach spánku bohovia opäť bojujú...
Je tu prvý diel série Začarované listy Božskí rivali.

Osemnásťročná Iris túži svoju rodinu udržať pohromade. Jej brat Forest musí bojovať vo vojne v mene bohov a matka sa utápa v žiali a alkohole. Pochádza z chudobných pomerov, nemajú peniaze a tak povýšenie v novinách Oath Gazette pre ňu predstavuje to najlepšie, čo sa jej môže stať. Je vyspelá, šikovná. Je to silná mladá žena, ktorá sa napriek nepriazni osudu nevzdáva boja.

Keď sa však listy, ktoré píše Iris bratovi, dostanú do nesprávnych rúk, do rúk príťažlivého, ale chladného Romana Kitta, jej konkurenta v novinách, vznikne medzi nimi zvláštne magické spojenie. Roman je napohľad samá dokonalosť. Bohatý, pekný, no tiež má smutnú minulosť a vlastne žije ako bábka v rukách otca.

Obaja sú so svojimi magickými písacími strojmi zahnaní doprostred mystickej vojny ako spravodajcovia. Dokáže ich puto vydržať boj o osud ľudstva a o lásku?

Iris sedela zhrbená za stolom a čítala, čo Roman napísal o vyslúžilom hráčovi baseballu – šport, o ktorý sa Iris nikdy nezaujímala, ale zrazu ju očaril, a to všetko vďaka dojemnému a vtipnému tónu Romanovho písania. Bola uchvátená každým jeho slovom, cítila stehy baseballovej loptičky v ruke, teplú letnú noc, vzrušenie davu na štadióne.
„Vidíš niečo, čo sa ti páči?“
Romanov povýšenecký hlas prerušil kúzlo. Iris sa zľakla a pokrčila papier v rukách. On však presne vedel, čo čítala a ukázal svoju samoľúbosť.
„Vôbec nie,“ povedala. Zúfalo hľadala niečo, čo by ju rozptýlilo pri jej ponížení. Všimla si jeho meno vytlačené malým čiernym písmom pod nadpisom stĺpca.

Božskí rivali je epický fantasy román plný nádeje, zármutku a nevídanej sily lásky. Originálny príbeh, v ktorom sa romantická linka prelína na pozadí vojny bohov, ľudské bytosti vo víre mágie. Dvaja mladí znepriatelení novinári nájdu vďaka magickému spojeniu lásku a spoločne musia čeliť peklu.
Doslova si zamilujete Romana, ktorý snáď ani nemôže byť dokonalejší. Vedel, že ona je tá pravá, že sa musí doňho zamilovať...zomrel by pre ňu a keď si iris toto všetko uvedomí...nuž, to si vychutnáte. Ich doťahovanie a žartovanie je skvelé od samého začiatku.

„Napíš mi o nádeji a láske, a o srdciach, ktoré vydržali.“
EMILY DICKINSONOVÁ

Autorka Rebecca Rossová patrí medzi najpredávanejšie autorky young adult fantasy podľa New York Times a Sunday Times. Napísala viacero úspešných a obľúbených duológií. Napríklad duológia The Queen’s Rising: The Queen’s Rising, The Queen’s Resistance, Sisters of Sword & Song a Dreams Lie Beneath.
Tiež duológia Element´s of Cadence: A River Enchanted a A Fire Endless.