• 13.12.2012

Bezlepkový koláč s chuťou perníka

Suroviny:
6 dcl polohrubej múky (pri bezlepkovom koláči môžeme použiť MIX C)

2 dcl kryštálového cukru
2 dcl mlieka
2 vajcia
1 prášok do pečiva
½ dcl oleja
5 veľkých jabĺk
1 škoricový cukor
2 vanilkové cukre
1 hrsť hrozienok
 
Poleva: slivkový lekvár
Čokoláda
 
Postup:
Všetky suroviny na základné cesto vsypeme do misky a spolu vymiešame. Do masy vmiešame nadrobno postrúhané jablká zmiešané s vanilkovým a škoricovým cukrom a s napučanými hrozienkami. Zľahka premiešame a dáme upiecť v rúre na 180 C na 30 minút. Po vybratí potrieme slivkovým lekvárom. Keď koláč vychladne, polejeme ho roztopenou čokoládou. Chuť pravého perníka je zaručená!