Ako sa správne  nalíčiť do zamestnania

Ako sa správne nalíčiť do zamestnania

Správne sa nalíčiť do práce nie je veru niekedy jednoduché. Najmä, ak meníte zamestnanie.
Máme pre vás šikovné rady, ako správne utrafiť mieru. Dôležité je uvedomiť si, akú prácu vykonávate a akom prostredí sa nachádzate.

Bary
Ak pracujete ako časníčka, barmanka alebo iná pozícia v takomto zariadení, môžete si dovoliť aj trošku extravagancie. Máte takmer voľnú ruku, ale držte sa pravidla, že ak sú výrazné pery, oči zostávajú nenápadné a naopak. Určite sa nebojte dymového líčenia, červeného rúžu či výrazného lesku na pery. Ak pracujete v bare, smelo používajte na oči aj obľúbené trblietky, ktoré pri barovom osvetlení vyniknú. Majte však na pamäti, že reštaurácia nie je to isté ako bar. V tomto smere sa riaďte skôr heslom: „Menej je viac.“

Banky a úrady
Na týchto pozíciách jednoznačne víťazí nenápadné líčenie, ktoré pôsobí upraveným konzervatívnym dojmom. Je nutné vyhladiť a vyplniť aj malé vrásky a zjednotiť nerovnosti. K tomu pomôže kvalitná podkladová emulzia. Na ňu sa už iba nanáša make-up a púder na zmatnenie. Neodporúčajú sa žiadne vyzývavé tiene, stačí len maskara, prípadne očná linka pomocou očného tieňa. Na pery postačí jemný rúž alebo bezfarebný lesk. Obočie tiež zvýraznite len hnedým tieňom, žiadna hnedá ceruzka. Budete vyzerať zbytočne prísne a neprirodzene.

Recepcia
Recepcia je prvý kontakt so zákazníkom a hosťami. Recepčná by mala byť preto upravená, v líčení si však môže dovoliť trošku viac v porovnaní s úradmi. Najmä ak pracujete vo wellness štúdiách či salónoch krásy. Dôraz je kladený na bezchybnú, sviežu pleť. Takže, kvalitný krycí make-up, aby ste zakryli nedostatky a kvalitný korektor, čo zakryje kruhy pod očami. Majte po ruke aj odmasťujúce obrúsky, ak by sa vám pleť výrazne leskla, týmto jej rýchlo dodáte matný vzhľad.

Predaj
Je úplne jedno, či pracujete ako obchodníčka alebo predavačka. Mali by ste pôsobiť výrazne, ale nie rušivo. Základ je, aby si vás ľudia pamätali a radi sa k vám vrátili. Vsaďte na výrazné oči, použite čiernu linku na horné viečko, zväčšíte tým oči. Pri práci predavačky je veľmi ťažké odísť len tak z predajne a opraviť si make-up. Zvoľte preto produkty s dlhotrvajúcim účinkom, najmä ak ide o rúž na pery.

Zdravotníctvo
Či už ste zamestnaná ako lekárka alebo sestrička, aj napriek únave a náročným službám sa od vás očakáva svieži vzhľad. Zvoľte preto líčenie, ktoré vyzdvihne zdravie a sviežosť. Žiadne rušivé výstrelky, uprednostňujte skôr „nahé“ líčenie. Veľmi obľúbený je momentálne „BB cream“, ktorý kombinuje make-up a krém. Môžete si ho naniesť kedykoľvek počas dňa. K tomu stačí len maskara, obyčajný balzam na pery a sviežosť je na svete.

Autor: Janka Radimáková