Trendy jesenného líčenia

Trendy jesenného líčenia

Nekompromisne sme vymenili letné oblečenie za jesenné a podvedome viac siahame po líčidlách. Opálenie sa vytratilo, make – up sa pod vysokým teplotami už neroztečie, tak prečo sa neskúsiť s líčením viac pohrať a dovoliť si viac? Vymeňte teda jednoduchý štýl líčenia za farebnejší a nasledujte trendy pre jeseň 2013.


Farebná linka
Ak ste doteraz pri líčení tasili len čiernu ceruzku, túto sezónu na ňu zabudnite. Čierna linka ustúpila do úzadia, vymenili ju farebnejšie odtiene. Nosí sa modrá, fialová a pre odvážne aj zelená. Farebná linka vám oči opticky zväčší a rozžiari na rozdiel od tej čiernej. Farebné variácie očných liniek sa hodia aj na každý deň.

Oči ako mačka
Zostaneme ešte pri očiach. Najnovším trendom sú „mačacie oči.“ Týmto líčením sa pýšila aj známa Brigitte Bardot, už tá vedela, že mačací pohľad má niečo do seba. Líčenie sa vo vonkajšom kútiku oka predlžuje a nápadne oko dvíha dohora. Nalíčiť ich môžete tak tuhou ceruzkou, ako aj tekutou linkou. V tomto prípade je dovolená aj čierna ceruzka, ktorú môžete kombinovať s tmavým očným tieňom.

Tmavo červené pery
Tmavý rúž zostáva číslom jeden. Môžete ho nosiť nielen na párty, ale aj do práce. V tom prípade však dbajte na to, aby bola vaša pleť dokonale upravená a zjednotená. Oči zvýraznite iba riasenkou. Pri červených rúžoch iste vsaďte na kvalitu, lebo rozpité a rozmazané pery ešte nikoho neohúrili. Červená na perách má svoje kúzlo, takže na jeseň ju neodkladajte.

Hnedá aj oranžová
Na jeseň preberajú dominanciu hnedé a oranžové odtiene. Sú to klasické farby jesenných mesiacov a pristanú takmer všetkým očiam. Ak ich skombinujete s bledšími odtieňmi výsledok bude dokonalý. V prípade, že máte odvahu, tak oranžové odtiene môžete ťahať až do tehlovej farby alebo do červena. Pre konzervatívnejšie typy sú v ponuke aj tlmené a menej jasné odtiene.

Fialová a modrá riasenka
Táto kombinácia je asi pre tie odvážnejšie z nás. Ak sa rozhodnete skúsiť farebnú maskaru, určite siahnite po fialovej či modrej, tie sú túto jeseň na prvom mieste. Potom už zvoľte iba veľmi jemné očné tiene a nahý make – up. Farebná maskara vás zvýrazní až dosť. Ak si nedáte pozor, budete vyzerať príliš zmaľovaná.


Na záver je tu posledný trend, ktorý je módny každú sezónu. Je ním bezchybná a dokonale matná pleť. Preto zvoľte správny make – up a púder, ktorým svoj dokonalý vzhľad docielite.

Autor: Andrea Zummerová